GENEL MESAJ

6 Ekim 2024 Pazar

KÖYÜMÜZ VEKİL ÖĞRETMENLERİ 4 BÖLÜM

Ahmet ŞİMŞEK
Taşova Arpaderesi Köyünde 1964 tarihinde doğmuştur. Şimşek 1974 yılında İlk Okulu Köyünün İlkokulundan mezun olmuş, Orta okulu ve Liseyi Taşova Lisesinde okuyup Askerden geldikten sonra 1985- 1986 döneminde Niğde Bor Keçikalesi köyü İlkokulunda vekil öğretmen olarak görev yaptı. 1986 yılınndan itibaren Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışmaktadır.

MAZİDEN BİR DEMET - ÇÖTENİN HÜSEYİN

Burada kimler yokki; Çötenin Üsüyün,  Köyağasigilin Hatıç, Cinakgülün Osman, Üsüyünağaların Sami  Kırca Mıstığın Memet Burhanettin Hoca, herkes burda CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

KERPİÇ EVLERDE OKUMAYA ÇALIŞAN KÖY ÖĞRENCİLERİ

     

 
T
aşova Lise' sinde Köyden gelen öğrencilerin çoğu bir ev kiralardı. Bu evler ya barakadır, yada kimsenin beğenmediği mahzenler gibi evleri kiralayarak mesken edinip ortaokulu, liseyi, İmamhatip  lisesini okumaya çalışıp geleceğini kurmaya çalışan, ülkesine hizmet etmeye çalışan fakir ve garip öğrencilerin kaderi zoru başarmaktan geçiyordu. 
Bizim gibi Taşova' da köyden gelen bir sürü öğrenci vardır. Hepsininde ayrı bir hikayesi vardı.

TAHTA MEZARLARIN HİKAYESİ


   Taşova Erbaa' nın köyü idi. Taşova Cumhuriyet Döneminde 1923'ten 1944 yılına kadar, Tokat İli Erbaa İlçesine bağlı olarak kaldı. Bu devirde adı Yemişenbükü idi. 4 Ağustos 1944 tarihinde 4448 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile bağımsız bir ilçe olmuştur. Tokat İline ulaşımın güç olması ve hizmetlerinin gecikmesi sonucu 1953 yılında alınan Bakanlar Kurulu Kararı ile ilçe, Tokat İlinden ayrılarak, Amasya ilinin sınırlarına dahil edilmiştir. Demem o ki Tokat' ta bizim kültürümüz, Erbaa' da, Niksar' da bizim kültürümüzdür.