GENEL MESAJ

18 Mayıs 2019 Cumartesi

İSTANBULDAKİ ARPADERELİLER İFTARDA BULUŞTU.


     İstanbulda yaşayan Arpadereliler Yardımlaşma derneği sayesinde iftar yemeğinde buluştular.

günler önce iftar yemeği vereceğini ve tüm Hemşerilerini iftara davet etti. İftar yeri olarak Mercimekliler dernek binası belirlendi. Beklenen gün 18 Mayıs 2019 günü akşamı geldi ve Arpadereiler toplandı. Hoş bir koşturmaca vardı. İftardan önce kur'anı kerim okundu. Dualar edildi. Akşam ezanının okunmasıyla hep birlikte oruçlar açıldı.   Bir araya gelmek, gurbetteki Arpaderelilerin yüzünü güldürdü. Bir sonraki buluşmanın umudu ile hoş sohbetler eden hemşeriler ayrıldılar.
05Amasya  Haber- 2019

MEMLEKET AŞKI SINIR TANIMIYOR.

   Yöremizin genci ihtiyarı, çocuğu büyüğü memleketini çok seviyor.  Arpaderesinde çocukların bile Dünyaya bakış açışı bile değişiyor. İnsanlar güzel, Memleket güzel. Çocukça temiz kalbliliden biz büyüklük ve güzelliklerinden örnek alacağız.

ARPADERESİ  ÖZLEMİ - 2019

TEVEKLER VE KİRAZLAR

    
      Amasyada turfanda kirazlar ve Amasya deyince akla tabiki kirazlar ve tevekler gelir. Tokat yaprağı dünyaca ünlüdür.  Tabi Kiraz deyince de Amasya akla gelir. Taşova coğrafi olarak Amasya ve Tokat ortak ilçei olduğundan bu iki dünyaca ünlü meyvelerin yatağıdır. En tatlı ve kaliteli Kiraz ve tevek yaprağı bu ilçe ve köylerinde yetişir. Yeni mahsül meyvelerin kendini göstermesi ile üreticiler de kendilerini mutlu hissediyorlar. Bizde site yönetimi olarak üreticilere bereketli olsun, bol ve rimli bir sezon geçirmelerini diliyoruz.
05AMASYAM  HABER - 2019 




CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA