GENEL MESAJ

7 Ekim 2016 Cuma

KÖŞE YAZISI - NEREDEN NEREYE GELDİK.


              KÖŞE YAZISI - NEREDEN NEREYE GELDİK. 
                    AMA BİZ  ARPADESİNE GELDİK.
          Köy hayaliyle yıllarımı geçirdim. Emekli olacağım, köye döneceğim, büyüklerimle, yaşıtlarımla köyde yaşayacağım diye bekledim. Benim gibi, bizim nesil  Arpadereliler yıllarca hayal edip durdu. Şimdi emeklilik yaşı gelen köylülerimiz, bir an evvel köylerine koştular. Geldiler ama, gelenlerin yavaş yavaş umutları suya düşmeye başladı. Yıllar önce bıraktıkları kerpiç evler yıkılmış,  yerlerinde kalıntıları vardı.  Kepçeyi takıp beton yığınlarını dikmeye başladılar.  Güzelde oldu, ama yeni evler  sağlıklı mı? Onu düşünmek lazım. 

BAMYELER GÜZLEDİ, VERİM DÜŞTÜ.

                 
           Arpaderesinde mevsim sonbahar. Tabiki bamyelerde güzledi, yaz boyunca toplanan bamyeler artık yavaş yavaş azaldı. Tutağı önüne alan Arpadereliler sabahın erken saatlerinde güneşin doğuşu ile kendilerini bamye tarlalarında atıyorlardı.
          Çiçek bamye ile Güzlek bamye arasında fark vardır. Kalite bakımından da fark vardır. Son bahardaki bu mahsül, üretimin kalitesinin düşmesi yavaş yavaş bamyenin güzlemesine  neden olmaktadır. Bir nevi bamyenin  son hasadı  yapılmaktadır. Arpadereliler güz işlerini yapmaya devam ediyorlar. biliyorlardır ki havaların güzlemesi sebze üretimin de sonu olduğunu bilmektedirler.
ARPADERESİ HABER 2016
 RESİMLERİN DEVAMI VARDIR.TIKLAYINIZ