GENEL MESAJ

5 Ekim 2022 Çarşamba

YÖRESEL TARHANA ÇORBASI


2
0 Dakikada Hazır Tarhana çorbası nasıl yapılır.
Tarhana çorbası, Un, yoğurt, sebze, yag, nane, sarımsak.

Tarhana çorbası yöresel bir kültürün damak tadı ve siz değerli izleyicilerimize tatdırma amacı ile bu sayfada yer almaktadır.

Türk mutfağının en lezzetli çorbalarından biri olan tarhana çorbası, ekşimtırak tadı ile ön plana çıkmaktadır. Tartışmasız olarak kış aylarında sıkça tüketilen tarhana çorbası hastalıklara karşı şifa deposu bir lezzet olarak bilinir. Tercihe göre sabah kahvaltı niyetine bile tüketilebilecek tarhana çorbası tarifi hakkında detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Adım adım tarhana tarifimiz ile şimdi karşınızdayız. Gelin hep birlikte bir göz atalım

Bu tarhana; Amasya, Tokat’ta tatlı olarak ikram edilen tarhana üzüm şırası ve iri aşlık ile hazırlanıyor. Anadolu’da belki de eşi benzeri yok! Ama Amasya ve Tokat' tın çorbalık tarhanası da lezzetli. Son derece basit ama görüntüsü ve tadı çok özel. Süzme yoğurt, su ve buğdayın kaynatılıp ardından soğumaya bırakalıp, el avuş içi ile çanak şeklini vererek güneşte kurutulmasıyla hazırlanıyor. Kullanılacağı zaman suda eritilip nohut ilave edilerek pişiriliyor.