GENEL MESAJ

6 Eylül 2012 Perşembe

BAYRAM DEDİĞİN BÖYLE OLUR.

 
Bayramda İnsanlar bir araya gelir, Börekler Çörekler yenir, mısırlar közlenir, emme birde akşamları komşular, akrabalar bir araya toplanır ve kendi çaplarında sohbetler ve Eğlenceler düzenlenir.
İşte Arpaderesinde akrabaların bir akşam bir araya gelerek  hem sohbet ettiler, gençler müzik eğlence proğramı  yaparak eğlendiler. Sıra geldi Ageçen seneki Şenlik CD sini seyretmeye,
HABERİN VE RESİMLERİN
DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ.



ÇAKIRSU (YONNUS) KÖYÜ YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI.


Taşova İlçesi Çakırsu Köyünde 20 Temmuz 2012 tarihinde Yayla Şenliği yapıldı.

Bayramın ikinci günü Yonnuslular, Taşova yöresinin insanları sözleşmişler, Yonnus yaylasında buluşuyordu. Yorucu bir yayla yolculuğunun ardından Şenlik alanına varınca Yonnus Köyünün güzel insanlarının düzenlemiş olduğu Yayla Şenliği tek kelimeyle harikaydı.
HABERİN VE RESİMLERİN
DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ.


ARPADERESİ KÖYÜ MÜZESİ VE KÜLTÜRÜ


Arpaderesi Köyü; Yaşayan bir kültür, doğal bir müze ve gelenekleri bağrında taşıyan,  tarihi yaşayan ve yaşatan bir güzellikler diyarı bir mekandır. Çivi kullanılmadan yapılmış Seferin Kayalı dayının evinin arkasındaki bu tarihi seren açık hava müzesidir. Yine Yalçın LİMON bey efendinin evinin  ikinci katında adeta; Arpaderesinin geçmişini, Ahirete intikal eden büyüklerinin kullandıkları malzemeleri vernik ve bakımlarını yaptırarak müze haline getirmesi Arpaderesinin kültür ve güzellikler mirası haline gelmesi harika bir şey.
 

 HABERİN VE RESİMLERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ.

KÖYDE BAYRAM ZİYARETLERİ

Arpaderesinde Bayram bir başkadır. İşin en güzelide Köydeki ve Civar köy ve Taşovadaki akrabaları ziyaret etmektir. Bizlerde Arpaderesinin sitesini temsilen İmkanlar çerçevesinde Bayram ziyaretleri yaptık. O değerli büyüklerimizin yorgun yüzlerindeki sevinci görmek her şeye değerdi. Resimleri siz izleyicilere sunuyoruz.

 HABERİN VE RESİMLERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ.


KÖYDEN HABERLER-KÖYDE TOPLU İFTAR YEMEĞİ


Arefe akşamı orucun son günü Vefat eden Saliç EZGİN adına Köyün ortasında Bütün köy iftar yemeğine davetliydi. Topluca Arpadereliler iftar yaptılar. yemekler ayrı bir lezetliydi.

 
 
HABERİN VE RESİMLERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ.