GENEL MESAJ

24 Nisan 2024 Çarşamba

HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ


Amasya ve İlçelerinde Yarışmaya dahil tebrikler teşekkürler 

27. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yayınlandı..
*
Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen 27. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması şartnamesi yayınlandı. Yarışma sonunda yapılacak değerlendirmede belirlenecek, 9 Adet şiir için ' 2024, Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü ' verilecektir.

27. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI;

TÜRKİYE ’nin, illerimiz ve ilçelerinin, t a n ı t ı m turizm kültür sanat etkinliklerine canlılık kazandırmak; ' Türkiye O k u y o r ' kampanyasına ' Okuyar ' diyerek yüzde yüz katkı yapmak adına Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar tarafından Giresun, Şebinkarahisar, Köprübaşı’nda Proje çalışması olarak hazırlanan Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası ’na kaynak oluşturmak gerekçesi ile ' ÖZELLİKLERİ ve GÜZELLİKLERİ ile İLLERİMİZ ve İLÇELERİ ' Konulu ” 27. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması ’’ düzenlendi.

Ş a h e s e r l e r Üreten Sanatçılar, İ l e t i ş i m c i l e r, Yapımcılar Yönetmenler, Araştırmacılar ve Derlemeciler (Şüsiyad) Topluluğu ile Tekirdağlı Edirneli Kırklarelili Şairler Şiir Yorumcuları ve Aşıklar Topluluğu (Tekşat) öncülüğünde; birçok vakıf, dernek, birlik, gönüllü kişi ve kuruluşun manevi katkılarıyla TÜRKİYE genelinde geleneksel olarak tertiplenen; ' 27. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması ' nın Konusu : ' ÖZELLİKLERİ ve GÜZELLİKLERİ ile İLLERİMİZ ve İLÇELERİ ' olarak belirlendi.

ESMADAN HABER YOK


Komşu ilçe Ladik’in Küpecik köyünden Seydahmet Yığman’ın kızı Esma Yığman 6 gündür kayıp.


Konuyla ilgili ailesi tarafından bir açıklama yapıldı.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA:

”Sevgili dostlarım, kızımız Esma’dan ne yazık ki hala bir haber yok. En son 18 Nisan 2024 Perşembe günü saat 21.15’te Merzifon’da dinlenme tesisinden, ayağında ayakkabı olmadan çorapla Ankara istikametine doğru yürürken görüntülendi. O günden bugüne kadar hiçbir iz ve haber yok.

Sizden ricam, sosyal medyanızda ve gruplarınızda paylaşımlarınıza devam etmenizi önemle Allah rızası için rica ediyorum.

Bir haber alıp kızımıza ulaşırsak inşallah, muhakkak bilgilendirme yapacağız.”

CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA