GENEL MESAJ

24 Eylül 2018 Pazartesi

RESSAMIN ELİNDEN HALİL RIFAT PAŞA TÜNELİ

 
 HALİL RIFAT PAŞA TÜNELİ, ne Amasyalı Ressamın Tualinden…/ Müzeyyen Keskin
...Giresun ŞEBİNKARAHİSAR Sivas Cennet Yolu güzergahında, Dünyaca Ünlü HALİL RIFAT PAŞA TÜNELİ üzerinde 101 Eser için Resim tasarımı yapan. Amasyalı ressam Safinaz Makasoğlu’ nun ilginç yorumu ile. Çok inceleyip araştırdıktan sonra çok etkilendiğini el yapımı tüneli ve Halil Rıfat Paşa’nın özdeyişi çok etkilemiştir‘’ Gitmediğin Yer Senin Değildir’’ diye ilginç Tablosunu yapıp ŞÜSİYAD Başkanı Hikmet Okuyar’ın 101 Eser Projesine katılmaktan memmuniyet duyduğunu belirtti.
Tabloyu Amasya’dan Ankara’ya taşıyan Safinaz Makasoğlu; Ankara’nın Kızılay iş merkezi zirvesinde süper manzarası ile tabloyu; Amasyaşat Başkanı Müzeyyen Keskin’e teslim etmiştir.
Ressam Safinaz Makasoğlu ödülünü 2019 yılında Şebinkarahisar’da Şebin Kale şiir şenliklerin de ve 1001 eser karma sanat sergisinde. Ödülünü ŞÜSİYAD Başkanı Hikmet OKUYAR’ ın elinden alacaktır.
Tebrikler , Teşekkürler. 21.09.2018
Müzeyyen KESKİN
Amasyaşat Başkanı CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

112 YAŞINDAKİ EMİNE ÜSTÜN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU.

     Görüntünün olası içeriÄŸi: 1 kiÅŸi, iç mekan
İlçemizin Arpaderesi köyünden merhum Nuri ÜSTÜN' ün eşi İlçemizin en yaşlı insanı  Muhtar Mehmet ÜSTÜN,  Ali ÜSTÜN 'ün anneleri Emine  ÜSTÜN  112 yaşında vefaat etti.  Evlatlarının dizinin dibinde hayatını sürdüren Emine Teyzemiz ne kadar şanslı iken hakkın rahmetine kavuştu. 23.09.2018 Pazar günü öğle Namazını müteakiben  Arpaderesi Köyü Camiinde kılınan namazın ardından oğullarının ve akrabalarının kalabalık bir katılımıyla  Arpaderesi kabristanlığına defnedildi.

İLÇEMİZDE OKUL AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ.

  
     Taşova İlçemize Emine BURSALI İmam Hatip Orta Okulu Açılışı 24.09.2018 tarihinde yapıldı.     Yapılan açılışta Devlet yeklileri ve  Milli Eğitim Yetkilileri ve Vatandaşlarımız katılımlarıyla gerçekleşti.  Okulun yapılmasına vesile olan ve tüm masraflarını karşılayan ve Milli Eğim Müdürlüğüne  Bağışlayan Bursalı ailesi açılıştaydı. İlçemizde Hayırsever Fuat Bursalı tarafından annesi Emine Bursalı adına yaptırılan imam hatip ortaokulunun açılışı 24 Eylül 2018 Pazartesi günü Vali Dr. Osman Varol Amasya milletvekili Hasan Çilez, İşadamı Fuat Bursalı, Metin Bursalı, Dr. Mithat Bursalı, Nihat Bursalı, ile Bursalı ailesinin yakınlarının katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. Açılış konuşması yapan Fuat Bursalı Bu hizmetlerinin devam edeceğini söyledi. Aslen İlçemiz Arpaderesi köyünden olan Bursalı ailesinin bu hayrı Arpaderelileri çok sevindirdi. Sosyal medyada açılışlarla ilgili haber yazı ve yorumlarla süslendi. İşte bazı örnekleri. Bizde site Yönetimi olarak Bursalı ailesine İlçemiz halkı olarak çok teşekkür ediyoruz.