GENEL MESAJ

29 Mayıs 2022 Pazar

TAŞOVA' DA TARIM YÜZ GÜLDÜRÜYOR

      
     
     Tarımda maliyetin yüksek olması ve üretimin hem pahalı, olması, aynı zamanda tarım işçiliğinin yorucu olmasına rağmen Taşova' lılar üretim yapmaya devam ediyor. 
      Ülkemizde son yıllarda akaryakıt ve gübre fiyatlarının giderek yükselmesi, tarımda üretimi gittikçe zorlaştırdı. İlçemizde başta kiraz bahçeleri olmak üzere Meyve bahçeleri ve  buğdag, arpa, yulaf, bamye, soğan, şekerpancarı, kuru ve yeşil fasulye, nohut, domates, biber, patlıcan ..... gibi her türlü tarım bitkilerinin bolca üretilmesi neticesinde ülkemizin tarım sektörüne katkıda bulunuyor. Tarımda maliyet pahalılığına rağmen ülke tarımına destek olmaya çalışıyor.
     Bereketli topraklarımız ve insanlarımızın emekleri sayesinde Sogan Tarlaları, ayçiçek tarlaları, buğday tarlaları yüz güldürüyor.  Ülkemizin tarım ekonomisi her şartlarda Taşova' lıların emekleri sayesinde yeniden eski güzel günlere kavuşacaktır.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022

KARADIR KAŞLARI FERMAN YAZDIRIR- TÜRKÜLERİN HİKAYESİ.

Mustafa TUNA ve RAZİYE' nin aşk hikayesi. 
Karadır Kaşların Ferman Yazdırır türküsünün kahramanı MUSTAFA TUNA ile 14 ARALIK 2002 tarihinde SEYİTGAZİ ‘deki evinde DSP Eskişehir Milletvekili NECATİ ALBAY ile birlikte yaptığım söyleşi...Mustafa TUNA ,astım hastası..Zor nefes alıyor,arada bir yanındaki astım ilacı aletinden nefes çekiyordu. Zaman zaman konuşurken zorlandı.