GENEL MESAJ

23 Ağustos 2022 Salı

TAŞOVALILAR ESNAFLARIMIZDAN NE BEKLİYOR.

TAŞOVAM DİYE ÇIRPINDIĞIM, UĞRUNA ŞİİRLER YAZDIĞIM, İNSANLARIMIZI YÜCELTİP GÖK YÜZÜNÜNE ÇIKARDIĞIM TAŞOVAMDA BAKIN NELER DE VAR.
Ahmet ŞİMŞEK
Alış veriş yapacak halmı kaldı millette, uyusun uyusun esnaflarımız uyusun, müşteriler gelir, gelir.
Ha bu arada esnaflarda zor durumda ama, aha buradan yazıyorum, Taşova' lıyım diye övünüyorum ama, esnaflarından yediğim kazıkları saymakla bitiremedim. Arkadaş herkes mi bir garip olup, İnşaat malzemesi alırım, kireci bozuk çıkar, yapılan sıvanın içerisinde kireç patlar, çivi çakmış gibi, tüm sıva heder olur. birde celalleşir, İsmi bende saklı, Fayansçıya iş veririm gider borusundan çimento torbaları çıkar, gider borusu tıkalıdır ( Fayans ustamız Erbaalı) , fayanslar kırılacak, Sıvacıya veririm 3-5 ay sürdürür., Eve Elektrik tesisatı ve Aboneliği yaptırırım, işi verdiğim esnaflarımız, siğortalardaki köprüyü bağlamaz, bozar darmadağın eder, kaçak akım elektriğin var tesisatçını çağır der, uyuyun uyuyun, esnaflık bu mudur. Ha bu arada sağlam esnaflarımızı tenzih ederim. Taktığı kapılar yılar, düzeltmesi için çağırdığım ustalar, oğlunu gönderir, iş yarım yamalaktır, abi pervazlarını sen takarsın der, bir fahiş bir hesap çıkarır, yaptığı hataları düzeltmek yerine biraz daha soymak hevesine kapılan ustalara selam olsun.
Şimdi Müteahitlere hak veriyorum. Esnaftan yakınanlara hak veriyorum. Gerçekten bazı işler zordur ağam, Taşova' lı esnaflarımızınan iş yapması zordur.
Bir selamınan işini gücünü bırakıp Yasin Kaya , Ali Kaya , kardeşlerime her daim koştukları ve işinin arkasında durdukları için çok teşekkür ediyorum.. Dayıoğlum Ali Alpat, Sinan Yiğit , Muftak dolaplarını itina ile takan Arslan Mobilya Kamil Arslan usta gibi işinin aşığı ve temiz esnaflık yapan dostlara da selam olsun. Allah onlardan razı olsun.
Bu yazıyı bir nebze kendimize gelmek için hak ve hukuka riayet etmenin ne derece önemli olduğunu vurgulamaya çalıştık. Ahiret var, ölüm var, hesap kitap var, Altın ve elmasları cam kırıkları ile değişmeyin, Rabbimin rızasını kazanın, evler, arabalar, apartmanlar kazanınca, kazanmıyorsunuz, aslında bir sürü günahlar ve veballer kazanıyorsunuz, ahirete de götüremiyorsunuz, götürdüğümüz tek şey günahlarımız ve veballerimiz. Tabi yaptık ise sevaplarımız. hayır ve hasenatlarımız.
. 🤣😃😂Fotografı koydum ki kim ne fırıldaklık yaptı ise kendisini bilsin. Ahirette hesaplaşacağız beyler.😊😁😁😁😁😁







05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022