GENEL MESAJ

26 Haziran 2016 Pazar

YAZ AYLARINDA KÖYÜMÜZDE HAVA DURUMU

Amasya Taşova Arpaderesi Köyü hava durumu 5 günlük hava durumu
Amasya Taşova hava durumu

Taşova Arpaderesi Köyü Hava Durumu Taşova ilçe merkezinin 5 günlük hava tahminlerini içermektedir. Arpaderesi Köyü hava durumu bilgileri Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerini içermektedir. CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

ARPADERESİNDE TIRPANLA YONCA BİÇMEK

               

             Arpaderesi deyince akla hem teknoloji hemde asıl kullandığımız orak, tırpan gibi malzemelerimiz gelir. Kazım BOLAT abimizde almış eline tırpanı yoncaları biçmeye başlamış. Kolay gelsin  Kazım abi, kolay gelsin Arpadereliler. Tarlanız,, sofranız bereketli olsun. Allah rızıklarınızı bol etsin.

ARPADEREİ HABER --2016

SAHURLARDA ARPADERELİLER BÖREK YER.

                  
                 Bizim köyün çok güzel bir geleneği vardır. Ramazanda İftarlarımız kalabalık olur. Beraber oruç açmak için bir araya gelen akraba, köylülerimiz ve komşularımızla bir dilim ekmeği paylaşır Arpadereliler. Köyüde olsun gurbette olsun güzel adetlerini yaşatır Arpadereliler. İşte uykusu kaçan kızımız almış eline hamuru oklavayı ailesine bakır sini böreği kızartmış. Bizde Afiyet olsun diyoruz.
ARPADERESİ HABER 2016

KÖYDE İŞLER SON SÜRAT.

         
        Arpaderesi deyince akla her köy gibi iş güç, ekin, orak,  hayvancılık, hayvan yiyecekleri,yonca, yulaf  koşturmacaları sürer gider. Hele birde Ramazanda erken kalkacaksın ki öğlenin ısıcağına kalmayacaksın. Bizim köyün insanlarıda işine güücüne gider ve en uygun zamanı kollaklar. Sabah saaat 5.30 da erkenden Hüseyin Özçelik, Soner Özçelik ve İreşit Taştepe abi ile el birliği yapmışlar ve işlere el atmışlar. Bizde site Yönetimi olarak Köyümüzün insanlarına kolay gelsin diyoruz.
ARPADERESİ HABER -2016