GENEL MESAJ

2 Ekim 2014 Perşembe

BAYRAM AREFESİ MEZAR ZİYARETLERİ.

                          ÇÖTENİN ÜSÜYÜN-HATIÇ VE TORUN HÜSEYİN ŞİMŞEK 
                           Selamün aleyküm köylülerim akrabalarım,

                 Kurban Bayramı Arefesi, Arpaderesinde bu gün ikindi Namazını takiben Mezarlığa gidilecek, Ahirete giden yakınlarımıza dular edilecek, Rabbimden yakarışta bulunulacak, Kurbanlarını almayanlar son bir girişimle kurbanlarını alacaklar. Tatlılar, ekmekler, yapılacak, Fırın önlerinde tatlı bir telaş var. Arpaderesi bu gün çok hereketli.

                  Bu gün hem Cuma hemde Bayram arefesi. Hepinizin Kurban Bayramını canı gönülden kutlarım, Bayramınız mübarek, ömrünüz bereketli olsun. Rabbim Umduklarımıza nail, korktuklarımızdan emin eylesin. Her gününün Bayram sevinci olsun. Şİmdi Arpaderesinde olmak vardı. Köyde olan kardeşlerimden akrabalarımdan bir ricam var. Mezarlık ziyretine gittiklerinde asılları nesilleri kesilmiş kimsesizlere, Tüm ahirete intikal eden köylülerime, akrabalarıma,  Anama babama benden selam söylesinler. Olmuyor be usta olmuyor anasız babasız bayram olmuyor ama, Biz ebedi ayrılmadık, geçici bir süre ayrıldık. Ebedi hayatımız onların şu anki meskeni, Rabbim Ahirette bizleri çok güzel yerlerde karşılaşmak ve sarılmak nasip esin.
NOT: ARPADERESİNDE BAYRAM RESİMLERİNİ BURADAN PAYLAŞACAĞIZ.
NOT:  Kurban Bayramının arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü gününün ikindi namazına kadar, yirmiüç farz namazının arkasından birer defa teşrik tekbiri getirmeyi unutmayın.

Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi'l-hamd" diye tekbir getirilir ki, buna "teşrîk tekbiri" denir.
Tuncer Yaşar'ın fotoğrafı.


ARPADERESİ HABER - 2014


CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA