GENEL MESAJ

7 Temmuz 2019 Pazar

SELAMLAŞMA - YALÇIN LİMON

* Selâmlaşma..!
Bu Yazıma hepinizi en içten duygularımla selamlayarak başlamak istiyorum. Neden böyle bir yazı yazma gereği duyduğumu anlatacağım sizlere.

Şuan bu yazıyı okuyan güzel insan…
Önce kendi değerini bil… Önce kendini sev… Sev ki sevebilesin evreni… Unutma ki sen eşsizsin… Doğrularınla, yanlışlarınla bir sen daha yok bu dünyada… Mutlu olmayı hak ettiğini bilirsen mutlu edebilirsin çevrendekileri de… sen gülümsersen gülümser karşındaki de… umut edersen eğer umut vaat edersin diğerleri için de… Bak yarın da doğacak güneş… Yarın da yıldızlar başını yukarı kaldırmak kadar yakınında…

ÖZLEDİM - AHMET TÜRKER

Mir Ahmet Türker Parmaksız köyünde doğdum.
Eş dost akrabayla büyüdüm.
Harığın ağzında kaldı söğüdüm.
Ben özledim Parmaksızı köyümü.
Tarla biçer otu biçer yığardım.
Koyunları kuzuları güderdim.
Ceme ambarçiya bazen giderdim.
Ben özledim Parmaksızı köyümü.
Bostanları kavun karpuz tarlası.
Ne güzeldi Abdülmecit eminin elması.
Meşhur idi Seher nenemin helvası.
Ben özledim Parmaksızı köyümü.

ÇOK GÜNLER GÖRDÜK-KÖŞE YAZISI


Bizim çocukluğumuz köyümüzde geçti. Kendimiz uzakta olsak ta kopmadık. Bizim nesil geçmiş ile gelecek arasında köprü oldu. Biz harmanı, döveni, kağnıyı yaylayı,

hamuru, çamuru gördük. Şimdide teknolojinin hızlı gelişmesiyle, Cep telefonu,
görüntülü telefonu, bilgisayarı, interneti, ışınlamayı görüyoruz. Memleketimiz
güzel vatanımızın havasını soluyarak, dağınba bayırında, bağında bahçesinde
koyun, kuzu, kömüş, inek, güderek, Yaylaların soğuk sularını içerek, yaylalarda
mantar toplayarak, ebemizin dedemizin dizinin dibinde şevkatle kucaklamaları ile
büyüdük, Çünkü Anamız babamız ve akrabalarımız köyde yaşıyorlardı. Şimdi imtihan
başladı.

ARPADERESİ, DOSTLUK, KOMŞULUK, YARDIMLAŞMA.-YALÇIN LİMON

    

     İnsanın hayatını yönlendiren öyle değerler vardır ki bunlar hiçbir asır yok edilemez. Belki niteliği kısmen değişir, görünüşü farklılaşır fakat asla tamamen yok edilemez.
Dostluk bu değerlerden biridir. Belki de en önemlisi.
Peki “DOSTLUK” nedir ?
Yaşamı başkalarıyla paylaşma sanatıdır diyebiliriz kısaca.
Neşe pırıltılarıyla etrafını aydınlatmak, kederli anlarında teselli kabul etmek, gücü yettiğince yardıma koşmaktır darda kalanlara: ama hiçbir karşılık beklemeksizin.
Köylerimizde dedelerimizden kalma gelenek ve törelerimizle iç içe yaşıyorduk. Birlikte gülüyor, birlikte ağlıyorduk, acılarımızı ve sevinçlerimizi birlikte paylaşıyorduk. İmece dediğimiz dostluk müessesesi ile tek kişiyle veya aileyle başarması güç işleri bir çırpıda hallediyorduk.

ŞİMDİ SIRASIMI DEMEYİNİZ - KÖŞE YAZISI

   
Anaları atalarını sevmek, kadrini bilmek bir gönül işidir. Arpaderesinde yaşamak ve Sevdasını yüreğinde taşımak ayrı bir yüreklilik ayrı bir yüceliktir. Köyünü yurdunu Değerlerini, değerli atalarını büyüklerini sevmeyeni düşünmek bile abes olur.
  Severiz, severiz de   sevdiklerimiz her zaman elimizin altında olur zannederiz. Memleketteki anamız babamız kapımızı her zaman açacak, Keyfimiz yettiğinde nasıl olsa elimizin altında olacaklar zannederiz. Bir sabah kalkarız veya gece bir acı haber gelir o çok sevdiğimiz bize can veren canımızın ciğer parçası elimizin altından habersiz göçüvermiştir.

KÖYDE BİR BAYRAM SABAHI - KÖŞE YAZISI

   
  Sevgili Kardeşlerimiz, Sitemize attığınız, sosyal medyada  Bayram Resimleri ve Videoları izledik. Hepinizden Allah razı olsun.  Eski ve yeni bayram resimlerini izledim öyle etkilendim ki bu kelimelerle anlatılmaz. Bizim çocukluğumuz köyümüzde geçti. Kendimiz uzakta olsak ta kopmadık. Bizim nesil Geçmiş ile gelecek arasında köprü oldu. Biz harmanı, döveni, kağnıyı yaylayı, hamuru, çamuru gördük. Şimdide teknolojinin hızlı gelişmesiyle, Cep telefonu, görüntülü telefonu, bilgisayarı, interneti, ışınlamayı görüyoruz.

MEDYA İLE TANIŞTIK -YIL-2006

   
  Bu internet siteleri ve sosyal medya sayfaları bizi birbirimize yakınlaştırıyormu? Yoksa kendi dünyamızda kayboluyormuyuz. Site bir amaç, amaçtır buluşmak için. Sizlere selam vermek için eskiden büyüklerimiz köy içine çıkardı. Birbirlerine selam verirdi. Hal hatır sorulur, skıntısı olan, derdi olana kucak açılırdı. Şimdi dağıldık Türkiye’ ye, sizlere ulaşmak için Sitemiz şimdi sizlerin selamını bekliyor.

SEVMEK ZAMANI-YALÇIN LİMON

     
Şimdi fark etmek zamanı. Bu dünyada yağan yağmurun bir damlasının güzelliğini, esen rüzgarın bazen sertçe, bazen şefkatle okşayan dokunuşunu hissetmek zamanı. Şimdi yemek yapmanın yemek yemekten daha büyük bir lezzet olduğunu, tüketmenin değil, ikram etmenin zenginlik olduğunu, karlı bir kış gününde serçelerin ekmek kırıntılarına, insanın bunalıma girdiğinde içten bir gülümsemeye ve dokunuşa muhtaç olduğunu fark etmek zamanı.

GÖNLÜMÜZDEKİ GÜLLERE YOLCULUK -KÖŞE YAZISI

       
   Son zamanlarda büyük bir hızla ahiret yolculuğuna geçen Büyüklerimiz, yaşıtlarımız, akrabalarımız, yavaş yavaş geçiş yaparken, beni köyüme götürün, beni köye götürün dediklerini duyuyoruz. Köye gidince bütün acılarım bitecek dediklerini duydum.  Hey Gidi ahirete intikal eden büyüklerimiz,  şimdi bütün acılarınız bitti hemi. Bu tür istekler bana Babamı ve anamı hatırlattı, son dönemlerinde hep beni köye götürün, beni köye götürün derlerdi. Şimdi Yaşça ilerlemiş bütün köylülerimi hatırlıyorum. Herkes gözünü köye dikmiş, Yaşça 40 ın üstünü geçen köye kaçmaya çalışıyor. Ne var bu köyde bilmemki, bir şeyler var orda, ecdamız orada yatarken, ahirete intikal eden ecdadımız bizi özlüyor sanırım. Oradaki anılarımız bizi çekiyor. Köyümüzü hiç görmemiş  torunla bile köyümüze gitmek istiyor.