GENEL MESAJ

13 Ekim 2015 Salı

ODUN ATEŞİNDE DEMLİ ÇAY


      Arpaderesinde çalışmak kadar yemek yemek ve odun ateşinde çay içmek de önemlidir. özellikle havaların soğumasıyla evlerde soğuk algınlığına ıhlamur çayı içilir. Arazide tarlada kırda bayırda çalışırken iş görürken odun ateşinde demli çaylar demlenir ve yemeğin yanında içilir.  Bir bardak çayda olsa oda bizim kültürümüzdür. Köyümüzün kültürlerini sitemiz aracılığıyla tanıtacağız. Arpaderesinde yaz, kış odun ateşinde çay kaynar. Evde sobanın üstünde, arazide üç tane taşı yan yana koyar kara demlikte, bazen semaverde çaylarımız kaynar, hem içilir hem de gelene gidene, misafire çaylarımız  ikram edilir.


ARPADERESİ HABER - 20145