GENEL MESAJ

17 Eylül 2017 Pazar

KÖYDE YENİ EV YAPMAK İSTEYENLERE DESTEK VERELİM.- KÖŞE YAZISI

    Köyümüze ev yapmak isteyenlere destek verin derken kimse yanlış anlamasın manevi destek istiyoruz. Kendi emelleri uğruna nefsi arzuları uğruna birbirini yok sayanlar, unutmayın ölüm var. Sorun ve proplem insanlarımızın işini zorlaştırıyor. Kendini haklı sanıp etrafına zulüm edenler, kardeşlik, abilik ve akrabalık bağlarını öldürüyor. İçimizdeki Arpaderesi Köyü sevdasını öldürüyor, zehirliyor, yara aldırıyor. Köyümüze eskiyi bozmadan, otantikliğini sürdürerek yeni yeni evlerin yapılması, Emekli olanların köye dönmeleri, çocukluğumuzu tekrar yaşamamıza vesile olacaktır. Köyümüzdeki yaşayan insanlarımız bizler köye geldiğimizde sizlerin yerleri daralmayacak aksine bir dost ve bir kapınız daha olacaktır. Her şeyi kendine göre ayarlayanlar, her şeyi parayla çözeceğini düşünenler dostluğu ve kardeşliği paranızla satın alamazsınız. İnsan kalbini parayla satın alamazsınız. Küçük gördüğünüz, yok saydığınız insanlar, rabbimin yanında ve katında nerede olduğunu bilemezsiniz. Allahın gadabına dokunur, elinizdeki maddi güç bir anda yerle bir olur. Kim yazdıklarımızı anlıyamazsalar, Kanuni Sultan Süleymana baksınlar, Köyümüzün ve Amasya yöresinin en zengini böyüklerimize baksınlar. Ölüm var, ölüm, bu ders önce kendime sonra Tüm Arpaderelilere, daha net konuşayım etrafımızdaki en yakınlarımıza. Allahın rızasını unutanlar, Allah adına al, Allah adına ver,. Verdiğin ve aldığın senin malın değil, Rabbimin emaneti. Bizler sadece bekçisiyiz, Bekçisi olduğumuz dünya malını kimse kendisinin sanmasın. Yüce dinimiz İslamın ve karşıma kul hakkı ile gelmeyin diyen bir Allahın kulları olarak biz, sadece hakkı tarlamız bağımız bahçemiz, elbisemizin korunması olarak alğılıyoruz. Doğrudur, Kimsenin malına, mülküne, canına, ırzına kasdetmeyeceğiz ama, en önemlisi, etrafımıza da zulüm etmeyeceğiz. Güleryüzün bile sadaka olduğunu unutmamalıyız. Güzel güzel kardeşane yaşamak varken, düşmanlık ve bu hırs niye, 2 metre kare toprak hepimize yetecek. Ahirete de hiç bir şey götüremeyeceğiz. Sizin saraylarınız olsun, ama bırakın da garibanların gecekondusu olsun. Biliyorsunuz dünya saadeti için Bir binek, bir mesken, saliha bir eş yeter der dinimiz. O zaman Birbirimizin dünya saadetini kıstlayanlar, önünü kapatanlar, Unutmayın, kimse sahipsiz değil, Sahipsiz gördüklerinizin sahibi, Allahtır.
    KÖŞE YAZISI - Ahmet ŞİMŞEK

    ARPADERESİ HABER - 2017
    Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ağaç, bitki, açık hava, yakın çekim ve doğa

    Görüntünün olası içeriği: açık hava

CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

AK PINARIN BAŞINDA HAYELLERİM VAR.

          


       Ak pınar, hayellerin buluşma noktası, Gençlerimizin köyden ayrılma noktası, Gurbetteki Arpaderelilerin köye kavuşma yeri.  Akpınar, düğünlerde suçlananın petnüye yatırılıp ıslatma yeri. Ak Pınar kaynak suyudur. Kışın sıcak akar yazın buz gibi soğuk akar.   Kısaca Herkesin kendinden bir şeyler bulduğu yer. İşte Ak pınar.

ARPADERESİ HABER 2017
Resimlerin devamı var. TIKLAYINIZ
GÖRÜŞLER TALEPLER, YAZILAR.


Ragıp Çetin Ahmet abi her şey için teşekkür ederim sen bizim orda şu an gözümüz gulamızsın sana çok teşekkür ederim köyümüzün muhtarına söyle para topluyalım çeşmeyi ve etrafını yaptıralım selam.


Harmancuk Yaylası Eyvallah kardeşim, küçük bir mesire alanı gibi diyosun yani, güzel fikir.