GENEL MESAJ

30 Ocak 2023 Pazartesi

SEVGİ GÜZELDİR


Haber. Ahmet ŞİMŞEK
Bizim toplum hayvan sever oldu çıktı. Tamam hayvanları sevmek çok güzel. Kendisi küçük yüreği büyük bu canlılar, çok cana yakın. Fotoğrafta görüleceği üzere, hayvanlar insanların dosttur. İnsan sevgisine hayvanların çok ihtiyacı var. Sevgiye her canlının ihtiyacı olduğu gibi. Yaradılanı severim, yaradan dan ötürü demiş atalarımız.
Biraz da insan sever olabilsek, hayvan Bakanlığı bile kurulacak nerdeyse. Ama insana değer son günlerde malesef çok zayıfladı. İş yerimde bir bayan arkadaşım var, maaşını kedilerin kahvaltısına, mamasına yatırıyor, Öğlen yemekhaneden artan yemekleri, tabaklardan arta kalan artıkları, kemikleri, etleri toplayıp kapı kapı, mahalle mahalle dolaşıp kedileri besliyor. Hiç düşündük mü geçim zorluğu çeken, aç sefil yaşayan, odun kömür bulamayan, kuru ekmeğe talim eden kaç komşumuz var. Hayvanların karnını doyurmak için koşan insanlık, insan doyurmak için koşuyor mu acaba.
Etraflarına bakıp, yaşamını etrafına özenerek borç batağına giren, kredi kartları magdurları ordusuna gün geçtikçe katılımların çoğaldığı bir dönemden geçiyor insanlık. Yerel yöneticilerin ve devlet kurumlarının unuttuğu, toplumda geçinmek için ne zor şartlar altında yaşadığını hatırlamalarını bekliyoruz.

05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2023
CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

YIKILAN TABELA YERİNE TAKILDI.

      
   İlçemiz Arpaderesi Köyü girişindeki Köyümüze hoş geldiniz tabelası yoldan geçen yüksek tonajlı kamyonun takılması sonucu kırılıp yol kenarında duruyordu.  Tabelayı yerinden yıkan kamyoncunun tamir ettirmek bir yana özür bile dilemeden gitmesi köylüleri üzüyordu.
    Arpaderesi Köyüne Hoş geldiniz tabelası Köy muhtarı ve köy gençleri tarafından vinç getirilerek köyün girişindeki yerine takıldı. Köylüler kendi imkanları ile tabelayı yerine taktırdılar.  
     Bayrak sevdalısı Arpaderelilerin tabelasında şimdi Türk bayrakları köye gelenleri karşılıyor.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2023