GENEL MESAJ

1 Haziran 2021 Salı

TAŞOVA SELE MARUZ KALDI.

   

     Amasya ili, Taşova ilçesi 01.06.2021 Tarihi öğleden sonra yoğun yağan şiddetli yağmur neticesinde yağmura yenik düştü. Taşova' nın tepe mahallesinden yağan şidetli yağmur adeta yolları sele dönüştürdü. Yetkililer hemen olaya müdahale ederek, İlçemiz Belediye başkanı Bayram ÖZTÜRK bey bizzat olayı yerinde yönetti. Belediye görevlileri elinden geleni yaptı, kısa sürede proplem çözüldü. Pazarcılar Caddesi ile Gaziosman Paşa Caddesinin birleştiği yer adeta çamur ve sel deryasına dönüştü. Yetkililerin çabası ile ilçemiz kısa sürede normal haline döndü, Taşovalılar büyük bir afeti can ve mal kaybı olmadan atlattı.
05amasyam-05 Haber 2021

BİR ZAMANLAR DOLU DOLU AKAN YEŞİLIRMAK ŞİMDİ ÇAY' a DÖNDÜ.

     
 
       Amasya Merkez ve Taşova ilçesini ikiye ayıran, bazen nazlı nazlı bazen, ülkemizin başına bela olan terör örgütlerine kızmışçasına deli akan, ırmak yatağına sıgmayan Yeşilırmak kaderine boyun eğmiş. Hes santaralları ve kuraklık nedeniyle garip garip kendi haline akan çaya dönüştü, Yağmur ve sellerin gelmesiyle biraz kendine gelen Yeşil ırmak kuraklık nedeniyle sakinleşiyor. Arpaderesi Köyünden Ahmet ÜSTÜN ' ün tespitlerinden de anlaşılacağı gibi Yeşil ırmak artık,  sakinliğe boyun eğdi. 
     Yine Arpaderesi köyünden Gülahmet ŞİMŞEK' in hatıralarında; Eski Şoför esnaflarından Merhum Akgül ŞİMŞEK amcasından dinlediği hatıralarında  Yeşilırmak üstündeki  bu köprünün demirlerini kendisinin Samsundan naklini yaptığını anlatmış.
05AMASYAM-05 HABER 2021



Sanayi Koprusu'nden Adnan Menderes Köprüsü.