GENEL MESAJ

25 Eylül 2023 Pazartesi

İŞYERİNİ AÇANLARI GİZEMLİ ZARF KARŞILADI.


Amasya'da Bugün İşyerini Açanları Gizemli Zarf Karşıladı.
Amasya'da bu sabah işyerini açmak için dükkanına gelen yüzlerce esnaf, kapısının önüne bırakılmış bir zarfla karşılaştı. Zarfın gizemi, açılınca sona erdi.
Bu sabah işyerini açmak için dükkanına gelen esnaf, kapılarının önüne bırakılmış bir zarfla karşılaştı. Zarfı açan esnaf, zarfın için siftah parası buldu.
Ülkü Ocakları, Amasya'da esnafı desteklemek ve Ahilik geleneğini canlandırmak amacıyla her esnafın kapısına bir zarf, içinde ahilik duası ve siftah parası bıraktı.
Sabahın erken saatlerinde dükkanlarını açan esnaflar kapılarının önünde bir zarfla karşılaştı. Bu zarfın içinde hem Ahilik duası hem de siftah parasının olduğunu gördüler.
Ülkü Ocakları Amasya İl Başkanlığı, Ahilik Haftası'nı kutlama kapsamında gerçekleştirdiği bu etkinlikle ahilik geleneğini yaşatmayı hedefliyor. Bu etkinliklerin bir parçası olarak, kent merkezindeki esnafa özel olarak hazırlanan zarflar dağıtıldı. Bu zarfların içeriğinde, unutulmaya yüz tutmuş Ahilik geleneğini canlandırmak amacıyla para ve anlamlı bir Ahilik duası yer alıyor.
Sabah dükkanını açtığında kapıda bir zarf gördüğünü belirten esnaflardan Emre Akgümüş, “sabah dükkanımı açıyordum, kapının önünde beyaz bir zarf gördüm. Zarfı da alarak dükkanımı açtım. İçeride zarfı açtığımda Ülkü Ocaklarından geldiğini anladım. İçinde ise bir ahilik duası ile siftah parası vardı, çok hoşuma gitti. Bu tür geleneklerin yaşatılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
Ülke Ocakları kent genelindeki her esnafın kapısına bu zarflardan bırakarak ahilik geleneğini yaşatıyor.
Objektif haber

CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA