GENEL MESAJ

14 Temmuz 2020 Salı

ARPADERESİNDE KERPİÇ EVLER YIKILIYOR.

    TARİHE TANIKLIK EDENLER.

       Amasya Taşova Arpaderesi Köyünden merhum  Hacıahmet ŞİMŞEK' in 1945 yılında yapmış olduğu kerpiç ev torunları tarafından kepçeyle yıkıldı. Yerine yeni modern ev yapılmak üzere  Köylerinde yıllara meydan okuyan kerpiç evler yavaş yavaş kaderine terkedilmese de yıllara yenik düşüyor. 
       Arpaderesi Köyünden Ahmet ŞİMŞEK, " kerpiç evlerimiz bazen  restorasyon yapılıyor, kerpiç duvarlara kümes teli çekilerek beton sıvası yapılarak, ağaç aksamlarını yenileyerek tamir ve bakımları yapılıyor. bazende  Kerpiç evler birer, birer  zamana yenik düşüp yıkılıyor. Yerine betonarme evler yapılınca bazen anılarımızın da yıkıldığını zannediyoruz. Sonra bir bakıyoruz, yerine güzel güzel yaşam alanları evlerimiz yapılıyor. Bu kerpiç evlerde yaşayan büyüklerimizden bayrağı, büyüklük bayrağını ele alıp, evlatlarımıza torunlarımıza büyüklük yapmaya çalışıyoruz.  Bir dönem kapanıp yeni bir döneme geçerken bizler köprü olarak geçmişin güzelliklerini değerlerini hala yaşatamaya çalışırken dedelerimizin ebelerimizin evlerini belki yaşatamıyoruz ama, sevgilerini, saygılarını, bir selamla akrabalarımızın dostlarımızın sevdiklerimizin hatta gönül koyduklarımızı bile başımız üstünde tutmaya gayret gösteriyoruz, göstereceğizde.  Kerpiç evler yıkılsa da Umutlar, kardeşlikler, Akrabalıklar, dostluklar yıkılmayacak.            Köylerimizde binalar değişse de değerlerimiz asla değişmeyecek. " dedi. 
Bizde site yönetimi olarak yeni ev yapanlalra içinde huzurlu bir şekilde oturmakları tarih ve kültürerimizin yaşatılması dileğiyle.
05 Amasya05 Haber 2020

Arpaderesi Ahmet ŞİMŞEK.
.