GENEL MESAJ

29 Ekim 2023 Pazar

CUMHURİTEİNE SAHİP ÇIKAN KÜÇÜK YİĞİTLER


   Haber: Ahmet Şimşek
Cumhuriyetin 100 yıl kutlamalarına miniklerde ilgi gösterdi.  Yaşlısı genci, derken bayrağına, cumhuriyetine sahip çıkmak herkesin görevidir. Ancak duygulandıran bir şey varki, minik yüreklerdeki Bayrak sevgisi, vatan sevgisi minicik yüreklerde de çoşkularla kutlandı.
   Bayrak sevgisi vatan sevgisi bizim ülkemizde gönülden geliyor. İçten gelen bu duygu Allah' ın verdiği, bahşettiği bir sevdadır.  Miniklerimiz ellerinde bayrak dillerinde dua, hangi kuvvet durabilir ki bu sevdanın üzerinde olsun, onları  bu davalarından vazgeçirsin.  Seni yetiştiren analara  binlerce teşekkürler Ülkemin koca yürekli küçükleri. Evlerini, okullarını, kreşlerini bayraklarla süsleyen yarının umudu Türk gençleri.  Sizlerin bu bayrak sevdası olduğu sürece Bu millet asla sıkıntı yaşasa da ömür boyu dim dik ayakta duracaktır, yaşayacaktır.
 05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2023








CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA


TAŞDEF DEN ÇOŞKULU 100 YIL KUTLAMASI

   
    Haber:Ahmet ŞİMŞEK
    Taşova Dernekler Federasyonu TAŞDEF  Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinliği  dolayısı ile 27 Ekim 2023 Cuma günü İstanbul’da bir etkinlik düzenledi. 
   Taşova' lı hemşerilerini bir ataya toplayan TAŞDEF çeşitli organizasyonlarda bulundu. Taşova Dernekler Federasyonu olarak düzenlediğimiz Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinliği programımız, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması dileklerimizin dile getirildiği heyecanla kutlanmıştır. Kutlamaya yöremiz sanatçılarından Ahmet Barış, Turan Üstün  sahne aldılar. Bu güzel organizasyonda sahneye çıkan Ahmet Barış biribirinden güzel türkülerini icra etti. Bazen duygulandıran bazen neşelendiren türküler söyledi.
     Yapılan programda Amasya eski belediye başkanı Mehmet Sarı ve hemşerilerimiz bir araya geldiler.  Bu proğramı organize eden TAŞDEF Başkanı Ahmet Usta da hemşerilerinin sevgisini ve övgülerini perçinledi.  Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinliğimize iştirak ederek destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkür eder, saygılar sunalarız.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2023

HER YERDE BAYRAM ÇOŞKUSU


    
    Haber: Ahmet Şimşek
    Bu gün bayram, Cumhuriyetin 100 Yılı. Köylerde, beldelerde,  Tüm şehirlerde Bir bayram coşkusu var ki insanların yeniden umutları yeşeriyor.  Bayram coşkusu başta Türkiye' miz tüm illerinde olduğu gibi  ilimizde, İlçemizde, özellikle İlköğretim okulu bulunan beldelerimizde Okul yönetimlerinin öncülüğünde  çocuklar bayrak ellerinde, sokaklarda yürüyerek, okul önlerinde çeşitli etkinlik yaparak, şiir okuyarak, gösteriler yaparak Atalarının kendilerine emanet ettiği Cumhuriyetlerine sahip çıktılar.  İlçemiz Uluköy, Alpaslan, Çaydibi, Destek ve Akınoğlu beldelerindeki kendileri küçük, yüreği kocaman öğrenciler  uzun yıllar unutulmayacak bir kutlamalarla hafızalarda Cumhuriyet coşkusu yaşadılar ve yaşattılar. 
        İlçemiz Uluköy beldesinde öğleden sonra 16.00 da başlayan Cumhuriyet kutlamaları, Okul yöneticilerinin organize ettiği programlarla başlayıp, yolları caddeleri kaplayan 50 metre uzunluğundaki bayrağı Çocuklar başta olmak üzere tün belde haklı ellerinin üzerinde bayraklarını açarak yürüyüş yaptılar. Çoşkulu yürüyüş ve kutlamalar uzun süre hafızalardan silinmeyecek.
     İlçemiz,  Alpaslan Beldesinde ise 10.00 da başlayan tören ellerinde bayraklarla sokaklarda  yürüyen öğrencileri vatandaşlar büyük ilgi ile izleyip, öğrencilere eşlik ettiler. Okul önünde düzenlenen çeşitli organizasyonlarla kutlama devam etti.
 İlçemiz,  Destek beldesinde çok farklı görüntüler ortaya çıktı. sabah saatlerinde  başlayan tören ellerinde bayraklarla sokaklarda  yürüyen öğrenciler 100. yıl Cumhuriyet kutlamalarına  Okul önünde düzenlenen çeşitli organizasyonlarla kutlama devam etti.
    Nice yüz yıllara, bin yallara erişmek dileğiyle.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2023
   Uluköy Beldesi