GENEL MESAJ

27 Haziran 2022 Pazartesi

DİLLERDEKİ TÜRKÜLER SENİN ESERİN.

       

    Şair Salih KORKMAZ' ın Gönül yazar ile bir fotoğrafı.
   Salih KORKMAZ Amasya' nın başlı başına bir kültürüdür, Yazdığı şiirler güfteler, beste olmuş, meşhur şarkıcıların dillerinde ezgi olmuş gönüllere taht kurmuştur. Meşhur sanatçıların eserlerindeki güftelere bakın Salih ağabeyin imzası vardır. İnternetteki izlediğimiz, youtubede ki izlediğimiz sanatçıların türkü şarkı, arabesklerin söz yazarı, Salih Korkmaz yaşayan bir efsaneydi. Hiç birimiz farkına varamadık, Vefatının ardından Türkiye şarkı türkü fabrikasını kaybetti.
      1941 Amasya Taşova Arpaderesi köyü doğumlu şair Milli Eğitim Müdürlüğünden emekliye ayrılmıştır. 1987 yılında Türkiye birincisi Kadere Bak şarkı sözü Salih KORKMAZ'a Hürriyet'ten Altın Kelebek, Milliyet'ten ikincilik ödülü kazandırdı. Türkiye genelinde 600'ün üzerinde eseri bulunmaktadır.
     Zeki Müren`den, Ferdi Tayfur’a, Gönül Yazar' a, Muazzez Abacı’ya, Cengiz Kurdoğlu’ndan Muazzez Ersoy’a ve Baha`ya kadar onlarca sanatçının seslendirdiği şarkıları ile ebediyen yaşayacak olan bir değerdir Korkmaz. 
    Şiirlerinden 160 yakın güfte yaptı. Korkmaz'ın 42 eseri radyo ve televizyonlarda icra edildi ve çeşitli ödüller aldı. 3 Mayıs 2008 tarihinde kalp hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Bursa İhtisas Hastanesi'nde öldü.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022

CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA