GENEL MESAJ

2 Mayıs 2023 Salı

SEZONUN İLK MELEVCENLERİ

       

Taşova yöresinde bolca yetişen, tamamen organik, tarla kenarlarında, bük diplerinde yetişen melevcenler toplanmaya başladı. 
      Yöre halkı tarafından toplanarak temizlenip doğranarak tavaya giren melevcenler mıhlama olarak damak tadına dönüştü. Baharın gelmesiyle yağan yağmurlardan büyüyün melevcenler bük diplerinde boy gösterdiler. Yer pancarı, madımak, kömeç gibi organik otların toplanarak lezzete dönüşmesi sürerken, sevenlerin melevcen sevdası  yöre halkını melevcen aramaya sevketti, İtina ile toplanan melevcenler, arazide kaynatılan gara demlik çayıyla  ayrı bir damak tadı oldu.
     Bu kültürümüzü yaşatan, damak tadı ve lezzeti gelecek nesillere aktaran Taşova' lılar melevcen toplayama ve pişirmeye devam edeceğiz dediler.
 05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2023





 CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

SALİÇ KISA FİLM' in İTALYADA GÖSTERİMİ VAR.

     

   Amasya Taşova Yeşilyurt (Oba) Köyünde çekimi yapılan SALİÇ Filmi ödül alma yolunda ilerliyor.  İlçemiz Yeşilyurt (Oba) köyünden Recep SEYHAN' ın hikayesini yazdığı, çekimlerini hikayenin geçtiği Yeşilyurt köyünde çekimi yapılan film, çekimlerinde benimde köyde olduğum ve çekimlerini izlediğim film yaşayan bir gerçek üzerine halk hikayesi.  
      Yönetmenliğini Nazif Tunç'un yaptığı ve Recep Seyhan'ın aynı adlı hikâyesinden çekilen, senaryosu yanında Yrd Yönetmen olarak da emek verdiği kısa metraj filmi SALİÇ, İtalya'da düzenlenen FESTİVAL DEL CİNEMA Dİ CEFALÚ'de seçkiye girmiş. Saliç' in 22 Mayıs günü İtalya'da gösterimi var.
 05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2023








CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA