GENEL MESAJ

28 Nisan 2023 Cuma

SEÇİM YAPILDI, SIRA HİZMETTE.

     

   Taşova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği üye seçimi, 27 Nisan 2023 Perşembe günü saat 13.30’da Kaymakam Ahmet Gökcecik başkanlığında gerçekleştirildi.
Taşova Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen seçim öncesi Kaymakam Gökcecik, 2022 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi hakkında bilgi vererek, tahmini bütçeyi muhtarların oylarına sundu.
       Seçim sonucu bir yıllığına birlik üyeliğine İl genel meclis üyelerinden Deniz Sümer ile Ahmet Öz, köy muhtarlarından Boraboy köyü muhtarı İzzet Öz ile Şeyhli köyü muhtarı Kaya Turan  seçildiler.
Kaymakam Gökcecik yapılan seçimlerin hem üyelerimize hem de birliğimize hayırlı olması dileklerini iletti.
Haber :Taşova Gazetesi Ahmet Günaydın.

CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

YÖRENİN VAZGEÇİLMEZİ BAKIR SİNİ BÖREĞİ

     
     Ahmet Şimşek
    Taşova ve yörenin vazgeçilmez lezzeti bakır sini böreği. Bu börek tarihin derinliklerinden gelen yöresel kültürün tam ortasındaki lezzetin gerçek tadıdır. Bakır sini böreğini Taşova' lı hanımlar çok güzel kızartır sofraya koyarlar. Cevizlisi, sadesi, peynirlisi, çökeliklisi hepsi farklı bir lezzettir. Bakır sini böreği ağır misafirlere yapılır. Bazen de evin hanımı ev halkına jest yapar, habersiz çıkarır malzemeleri, hamuru yoğurur, oklavayla kat, kat açar aralarına serpiştirir dövülmüş cevizleri kızartmaya başlar. Kızartılmış sini böreğinin en güzel yeri, 
sıcacık gevrek  kenarlarındaki tadı asla unutulmaz. Evdeki malzemelere göre sıcak çay veya ayranla, ortasına konan pekmez reçel, et kavurması böreği süsler. 
    Taşova kültüründe Bakır sini böreğinin yeri farklıdır. Düğünlerinde, bayramlarında, misafire ikramlarda, evin hanımının evdeki çocuklarına ve eşine en güzel hediyesidir sini böreği. Kültürümüzü yaşatan tüm hemşerilerimize saygılar, sevgiler, selamlarımızı gönderiyoruz. 
 05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2023