GENEL MESAJ

21 Mart 2022 Pazartesi

MART AYINDA KARLI GÜNLERE DEVAM

   Tarihler 22 Mart 2022  yi gösterirken Bölgemiz ve Arpaderesi Köyü kar kış ve soğuk havalar devam ediyor. Eskiler hep hep derler mart ayı dert ayı, Hayvancılık yapanların başlıca sorunları yemin yevgünün bittiği, kışın sonuna yaklaştığımız şu günlerde köylüler baharın gelmesini bekliyorlar. Odunlar kömürler azaldı, soğan, sarımsak, sebze dikim işleri bekliyor. Yöre halkı Bağ, Bahçe işleri, ekim dikim hazırlıklarının yapılması için, havaların açmasını bekliyorlar. Tabi kar yağması bir taraftanda  toprağın suya doyması ve yeraltı sularının, derelerin sularının çoğalması anlamına geliyor.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022

HANİFE SAYIN VEFAAT ETTİ

 


    İlçemiz,  Arpaderesi köyü halkından merhum esnaflarımızdan Ali Sayın’ın eşi, Muzaffer Sayın ile Ayşen, Nurten, Birsel,  Nursel ve Serpil’in anneleri, Belediye emekli Kalfası Sami Erdal’ın ablası Hanife Sayın (92), 20 Mart 2022 Pazar günü hayatını kaybetti.

Merhumenin cenazesi 21 Mart  Pazartesi günü  Arpaderesi köyü camiinde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından  Arpaderesi köy kabristanlığında defnedildi.   Merhumeye Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz.  05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022

CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA