GENEL MESAJ

31 Temmuz 2017 Pazartesi

GÜRSU KÖYÜNÜN PİKNİK ŞÖLENİ

            Amasya İli Taşova İlçesi Gürsu Köyü Derneğinin düzenlemiş olduğu piknik şöleni 30 Temmuz 2017 Pazar günü İstanbul Belgrad Ormanları, Fatih Çeşmesi Mesire alanında büyük bir coşku ile başladı. Köylülerin ve yöre halkının katılımları ile piknik şöleni, şenlik çoşku içerisinde geçti.
        Dernek yönetimi ve üyelerin çalışmaları neticesinde şenlik tertip edildi. Başta Dernek Başkanı Mehmet ÖZDİLEK ve yönetim kurulunun başarılı çalışmaları neticesinde bu piknik şölenini Gürsu köylülerine yaşatıldı. Sunuculuğunu Musa PEKDEMİR 'in yaptığı etkinlik, Turan Üstün, Necla Yazar, Mehmet Gül, Aşık Nuri YÜCEL , Mehmet Özdilek ve Ekibi, Erbaa Davul Zurna Ekibi  sahnede unutulmaz anlar yaşattılar. Etkinliğe Katılılanların yüzünden mutlulukları belli oluyordu.  Uzun bir aradan sonra ağalık seçimini Necip Yalçın aldı. Bizde site Yönetimi olarak kardeş köy Gürsululara Şöleniniz, toyunun kutlu ola der tekrarının yaşatılmasını bekleriz.
ARPA DERESİ  HABER 2017
RESİMLERİN DEVAMI VAR. TIKLAYINIZ

SÜTLEK MİSİRLER İÇ TUTTU

            Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, çocuk, ayakkabılar ve açık hava
          Yöremizde bamye mevsimi hızla sürerken, bazen bamyenin içine mısır, salatalık, fasulye ekeriz. Bazende sütlek misir yemeye ve kışlık olarak ayrı tarlalara ekeriz, en güzelide bamye topalayıp çuvala koyarız evde bamye çuvalını dökerken içinden salatalık, fasulye sütlek misir çıkar. Sütlek misirleri eteş yakıp közleriz,  o misirlerin tadı başkadır.  Şimdi bu haberimizin konusu sütlek misirler çıkdı, közlenmeye başladı bile. Dişi olmayan büyüklerimize de kazanda haşlarız, onlarında gönlü olur. Ellerinize sağlık Yöremin güzel insanları.

ARPADERESİ HABER 2017

CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

KÖŞE YAZISI - TÜRKÜ GİBİ GEÇEN YILLAR

Ne varsa bu İstanbul' da . Çocukluğumda bir sevdadır İstanbul gitti; İstanbul' a gitmek ne kadarda önemliydi. . İstanbul'dan gelenler; köye dönünce sanki Almanyadan gelenler gibi tatlı tatlı anlatırlardı. Bizde merak ederdik, Herkes İstanbul’ da gezer tozarmış bide Faravgada Kömüş güderdik.