GENEL MESAJ

15 Nisan 2019 Pazartesi

DAĞ OTLARI -ŞEVKETİ BOSTAN

   
  Kütahyalı Ülker Hanım ve eşi Şahin bey Bu bitkiyi dağlardan topluyor ve tamamen organik olarak sofralara konuk ediyor.  
Sevgili Dostlar Kütahyalı dostlarımızın dağlardan topladığı Tiken otu bizim köyde Eşek tikeni dedikleri ottan yapılan yemek ve tarifi youtube sitesi kurmuşlar yayınlıyorlar. Bizde site yönetimi olarak kendilerine teşekkür ediyoruz. 

       Şevketibostan süt dikeni olarak da bilinen bir bitki. Yöreden yöreye, akkız, bostan otu, mübarek dikeni, Şevket otu gibi isimlerle de bilinir. Kuzu etiyle yemeği yapıldığı gibi haşlanıp salata olarak da yenir. Ege?nin dışında Akdeniz, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde doğal ortamda yetişiyor. Dolayısıyla Türkiye?nin yüksek rakımlı soğuk bölgeleri hariç hemen her yerinde yetişebilir. Ancak ticari üretim için vejetasyon periyodunun uzunluğu bakımından Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü kıyı bölgeleri daha uygun. Kütahyalı Ülker Hanım ve eşi Şahin bey Bu bitkiyi dağlardan topluyor ve tamamen organik olarak sofralara konuk ediyor. Bizde site yönetimi olarak kendilerine teşekkür ediyoruz. 
Şevketibostanın faydaları

MELEVCEN TALİHLİLERİ BURDA

   Melevcen  doğal lezzet sevenlerin tamda aradığı lezzet. Genelde yaylalarda ovaların bük bürük olan yerlerde bulunan ve az bulunan bu bitki Amasya Tokat yöresinde bulunur. Yöre insanları bunun ne zaman çıkacağını ve nerelerde çıkacağını bilir. Tavata örselenip üstüne yumurta kırılınca lezzetinin tadına doyum olmaz. 
05AMASYAM05 HABER 2019 
Fotoğraf . Necmettin Celep Alpaslan-Kasabası Taşova/Amasya

MADIMAK VE YER PANCARLARI

   Baharın gelmesiyle Doğadan şifalar gelmeye başladı. Bu güzelliklere ulaşmak için köy veya şehir farketmiyor. En güzeli insan eli değmeyen dağlarda bayırlarda bulunan yeşillikleri bulmak gerekli ama, imkanlar dahilinde Şehirlerin kenarındaki dağları bayırları dolaşarak da bu şifa kaynaklarına ulaşmak mümkün. Bu günkü Haber konumuz Madımaklar ve yer pancarları yeşermeye başladı. Meraklıları bu pancarları, madımakları bulup, temizleyip, tadına bakıyorlar. AMASYAM05 - HABER 2019