GENEL MESAJ

8 Şubat 2023 Çarşamba

KÖYLÜ KADINLAR EKMEK PİŞİRİP GÖNDERDİ.

   Tokat ilimize bağlı bir köyümüz hanımları bir araya gelip, yöresel köy ekmeği pişirdiler. Pişirdikleri bu ekmekleri yardım toplama merkezlerine ulaştırıp, bizimde elimizden gelen budur deyip, depremzede ailelerine katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirttiler.
   Eli öpülesi hanımlar çuvallar dolusu unları önce yoğurup, mayasının gelmesini beklerken köy fırınını yaktılar. Belli ısıya gelen fırında hamurlardan ekmek yaparak dastarlara serdiler. İmece usulü ile yardımlaşan hanımlar ekmeğin soğumasıyla bayatlamasın diye paketleyerek kolilerle yerleştirip yardım toplama merkezlerine teslim ettiler. 
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2023

KÖYLERDE YARDIM TOPLAMA DEVAM EDİYOR.

       

   Taşova ilçe merkez ve köylerinde yardım toplama işlemleri devam ediyor.
     Taşova merkez ve köylerinde Deprem bölgelerine gönderilmek üzere yardım toplama kampanyaları sürüyor. Ülkemizde meydana gelen deprem nedeniyle 10 ilde meydana gelen bina yıkılması ve  hasarların meydana gelmesinden dolayı zor günler geçiren vatandaşlarımızın yanında olmak insanlık görevi deyip, kendi imkanları ile gıda, giyecek, içeçek, ilaç ve battaniye yardımlarını toplamaya köy Muhtarlık ve derneklerimiz devam ediyor. İlçemiz Köylerinden Arpaderesi köyü Muhtarlığı ve Köy derneği işbirliği ile Köy konağında  deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yardım toplamaya başlanıldı. 
       Yardım sever Vatandaşlara ve önderlik eden yetkili kurumlarımızın yaptığı bu güzel davranışlar vatandaşlarımız tarafından sevinçle karşılandı.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2023




CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

DEPREM BÖLGESİ TIBBİ VE ÜCRETSİZ AKARYAKIT

     

       İkamet adresi  Kahramanmaraş,  Kilis, Diyarbakır, Adana,  Osmaniye, Gaziantep,  Şanlıurfa,  Adıyaman, Malatya ve Hatay olan hak sahiplerinin eczanelerden ilaç alımlarında izlenecek yol; ellerinde olan ancak enkaz altında kalan raporlu ilaçları için;

eğer doktor reçetesi var ise eczane tarafından reçete girişi sırasında 485 doğal afet kodu işlenerek ilaçların verilmesi, 

eğer doktor reçetesi yok ise eczane tarafından 484 doğal afet kodu işlenerek reçetesiz ilaç temini şeklinde gerçekleştirilecektir. 

484 ve 485 kodu ile ilaç karsılamak sadece raporlu kronik hastalıklar için kullanılan ilaçlarda geçerlidir. 

Ayrıca bu illerde sabit statik IP uygulaması iptal edilmiştir.

05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2023