GENEL MESAJ

7 Şubat 2023 Salı

DEPREM BÖLGESİNDE YARDIM İÇİN BAŞVURULACAK YERLER




    
   Türk milleti yurdun her yerinde depremde yıkılan binaların altın kalan veya evleri zarar gören vatandaşların maddi manevi top yekün yanlarında. Bütün illerden, İlçelerden maddi yardım çalışmaları sürüyor, tırlar dolusu yiyecek, giyecek, tıbbi malzeme ve ilaç belirli merkezlerde toplanarak deprem bölgelerine gönderiliyor. Devletin kurumları sorumluluğunda dağıtımlar yapılıyor. 
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2023
 !! Yiyecek ulaşmayan yerlerdeki tanıdıklarınız bu numaralara ulaşabilirler, ilgileniliyor !!
ADANA:

Görevli: Cemal Özdemir (Genel Müdür)

0 505 221 91 03

Fatih Paça (Daire Başkanı)

0 505 386 05 77

Adana Ramazan Barın (Daire Başkanı)

0 533 369 55 30

Yaşar Koçak (Adana il Milli Eğitim Müdürü)

0 533 680 87 20

Halil ibrahim Yaşar (Niğde il Milli Eğitim Müdürü)

0 505 352 52 30

ARPADERESİ KÖYÜ NÜFUS SAYIMI YAPILDI

   

2022 Yılı yıl sonu itibariyle adrese dayalı Nüfus sayımına istinaden Arpaderesi Köyü nüfusu belli oldu. 2022 yıl sonunda  Arpaderesi köyünde 230 kişi yaşıyor.

     7 Şubat 2023 Salı günü Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre ilçemize bağlı köylerin nüfusları açıklandı. 

      En çok nüfusa sahip köyümüz 1098 nüfusla yine Alpaslan olurken, en az nüfusa sahip köyümüz ise 39 nüfusla yine Çalkaya (Hüvelenkale) oldu. On eski beldemizden sonra en fazla nüfusa sahip köyümüz 698 nüfusla Yerkozlu olurken, eski beldelerimizden Belevi ve Destek’i geride bıraktı.   Köylerin toplam nüfusu  18.894’e çıkarken, merkez nüfusu 2 kişi artarak 11.250 olarak kayıtlara geçti. Taşova toplam nüfusu ise 19 nüfus artarak 30.144’e yükseldi.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2023

Küre-i arz emir tahtında depreniyor


Küre-i arz emir tahtında depreniyor

ON DÖRDÜNCÜ SÖZ’ÜN ZEYLİ

“Ne zaman ki yer müthiş bir sarsıntıyla sarsılır. • Ve yeryüzü bütün ağırlıklarını dışarı çıkarır. • Ve insan ‘Ne oluyor buna?’ der. • O gün yeryüzü, üzerinde herkesin ne iş yaptığını haber verir. • Çünkü Rabbin ona konuşmasını emretmiştir. (ilâ âhir) (Zilzal Suresi: 1-5.)”

Şu sure kat’iyen ifade ediyor ki, küre-i arz, hareket ve zelzelesinde vahiy ve ilhama mazhar olarak emir tahtında depreniyor, bazen de titriyor.

Manevî ve ehemmiyetli bir cânibden, şimdiki zelzele münasebetiyle altı yedi cüz’î suâle karşı, yine manevî ihtar yardımıyla cevapları kalbe geldi. Tafsilen yazmak kaç defa niyet ettimse de, izin verilmedi. Yalnız icmalen, kısacık yazılacak.

ZELZELENİN DEVAMINDAN GELEN KORKU

Birinci suâl: Bu büyük zelzelenin maddî musibetinden daha elîm, manevî bir musibeti olarak, şu zelzelenin devamından gelen korku ve me’yusiyet, ekser halkın ekser memlekette gece istirahatini selbederek, dehşetli bir azap vermesi nedendir?

GAZAP İÇİNDE RAHMET CİLVESİ

(Dünden devam)

MASUMLARIN O MUSİBET İÇİNDE YANMASI NEDENDİR?

Dördüncü suâl: Madem bu zelzele musibeti hataların neticesi ve keffâretü’z-zünubdur. Masumların ve hatasızların o musibet içinde yanması nedendir? Adaletullah nasıl müsaade eder?

Yine manevî cânibden elcevap: Bu mesele sırr-ı kadere taallûk ettiği için Risale-i Kader’e havale edip, yalnız burada bu kadar denildi:

“Vettekû fitneten...” [Enfal Suresi: 25] Yani, “Bir belâ, bir musibetten çekininiz ki, geldiği vakit yalnız zalimlere mahsus kalmayıp, masumları da yakar.”