GENEL MESAJ

31 Temmuz 2013 Çarşamba

ARPADERESİ KÖYÜ DERNEĞİ KURULDU.

              

               Arpaderesi köyü gençlerinin girişimi ile Arpaderesi Köyü Derneği (ARPADER) kuruldu.

               25.07.2013 tarihi itibariyle Recep BOLAT, Ahmet FAZLA  kardeşlerimiz İstanbul Dernekler Masasına başvurarak Köyümüzün derneğini resmen derneğin kurulmasına vesile olmuşlardır.  Derneğin merkezi Bağcılar Fatih mahallesi  İstanbul  adresinde olmak üzere Tüm Türkiyedeki Arpaderelileri ve Arpaderesini  sevenleri kapsayacak olan dernek  Arpaderesi ve insanları için güzel şeylere imza atmak için kurulmuştur.  Kolları sıvayan Gençlerimiz ilk iş olarak dernek merkezinde ve köylülerimize ulaştığı her yerde üye kayıtlarına başlamıştır.
                Arpaderelilerin yoğun olarak yaşadıkları illerde dernekçe belirlenecek İl Temsilcisi seçilecek, görevlendirilen  bu görevliler vesilesi ile Üye kayıtları yapılacaktır. Türkiyedeki temsilcileri ile sürekli irtibatlı olan dernek yönetimimi İleriki zamanlarda Tüm Türkiyede yaşayan Arpaderelilere İl temsilcileri aracılığı ile dernekçe çeşitli hizmetler sunulacaktır.
                Bizde Site Yönetimi olarak, Kurucu Üye ve Dernek içi faaliyet gösteren  Gençlerimize ve Tüm Arpaderelilere üstün başarılar dileriz. 

ARPADERESİ HABER  - 2013


CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

ARPADERESİNE KÖPRÜ YAPILIYOR.

            

 
             Arpaderesi Köyünde Faravga mevkii yolu üzerine köprü yapımı başladı. 

             Nürilerin değirmenin altındaki bölğeye Kaymakamlık ve Arpaderesi Muhtarlığının ortak işbirliği ile yapımına başlanan köprünün yapımı için ihtiyaç olan paranın bir kısmını Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılandığı, bir kısmının ise Arpaderelilerin katılım ve yardımlarıyla yapılmaktadır. Yıllardır Köy ile faravga arasında köylülerimizin kendi imkanlarıyla küçük çaplı yaptıkları köprü ile kışın Köyümüzün ırmağından suya batmadan geçen köylülerimiz ve hayvanları, köprünün küçük bir sel gelmesiyle yıkılarak suya batarak geçiyorlardı. Bu köprü sayesinde Arpadereliler ve hayvanları artık güzel bir hizmete kavuşacaklar. Arpaderesi Köyü Muhtarı Mehmet ÜSTÜN beyden aldığımız bilgiye göre köprü yapımı şu an yarım kaldı. Yardımsever Arpaderelilerden ve ekonomi durumu hemşerilerimizen köprü yapımı için katkıda bulunmalarını istiyoruz. Köprü yapımında ihtiyaç olan paraların temini için Tüm Arpaderelilerin duyarlı olmalarını bekliyoruz. 
 
Müracat: Arpaderesi Köyü Muhtarı
                Mehmet ÜSTÜN
                Tel: 05334857911
 

 CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA