GENEL MESAJ

29 Mart 2022 Salı

SEVENLERİN HİKAYESİ GÖNÜL DAĞI

     


     Gönül Dağı bu dizi uzun zamandır TV ekranlarında yayınlanıyor. Bu dizi seyredilir ve en güzel dizi yapan, izleyenlerde Ramazan ve Asuman, Taner İle Öğretmen kızı Dilek,  Meryem ve Rıfatların hikayesi olduğu için aynı zamanda buram buram Anadolu kokan bu dizide her karekter her hikaye birebir unutulmaya yüz tutmuş insani değerlere ışık tutarken hem güldürüp hem hüzünden hüngür hüngür aglatan muhteşem bir dizi olmasıdır.

      Bu hikayede bazen hüzün, bazen duygu yoğunluğu, bazende eğlence tavan yapıyor. Dervişi , bilge Ciritçi Abdullah’ ın öğütleri ve Toparlayıcılığı ile dizi manevi bir görev yapıyor. Bütün oyuncuların hikayesinin işlenmesi,  her rol, başrol tadında yürüyor.  Bazen bazı yorumlar görüyorum ne var bu kadar abartacak bu kadar derin detay yorumlara ne gerek var diyerek eleştiri yapanlara en güzel cevap dizinin oyuncu kadrosu ve dizinin doğal yapmacıksız seyri ile halka o duyguları yaşatarak kendini  izlettirmesidir diyorum. Hüseyin Sevimli (Kellerin Rıfat) ile gölge oyunundaki kültürümüzü, Karagöz Hacivat’ ı yaşatma gayreti  Ayrı bir güzellik. Bütün oyuncular başarılı,candan, alçak gönüllü. Allah bahtını ve yolunu açık etsin.

       Bu dizi yayına başladığında dizide herkes bir şeyler buluyor, Bazen sevipte kavuşamayanlar, Sevdiğine kavuşmada anasının babasının önüne engel olmaları, Hayırlar, olmazlar, Ferhatça sevip Şirince sevilmeyenler, fedakarlık edip ahde vefa görmeyenler, taa çocukken sevip sevdiğine kavuşmada işlerin yolunda gitmesi ve onun sevgisini anlaşılması çoğumuzu duygu sellerine salıyor. Hele birde üzerine Neşet Ertaş ustanın türküleri seyredenlerin yüreğindeki yaraları bir kör bıçakla kanata, kanata dağlıyor. Yani kısaca Dizide herkes kendinden bir şeyler buluyor. (Çıplak sahneler açık saçık giyim tarzları olmadan, küfür ve kötü örneklerden uzak, aldatma, dedi kodu, çarpık ilişkilerden uzak bir dizi olduğu için TRT ve Gönül Dağı Ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022

GÖNÜL DAĞI DİZİSİ OYUNCULARI

·         Berk Atan (Taner)

·         Gülsim Ali İlhan (Dilek)

·         Yavuz Sepetçi (Ciritçi Abdullah)

·         Ege Aydan (Münir Başkan)