GENEL MESAJ

2 Haziran 2021 Çarşamba

ARPADERESİ CAMİİ İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR.

 
   
      Amasya Taşova, Arpaderesi Köyü Cami yapımı için Dernek Kurulmuş, Dernek başkanı Ahmet (Ali) ÖZÇELİK ve Dernek Yönetim Kurulu,  Köy Muhtarı Mehmet ÜSÜN ve Köy halkı  el ele vererek Eski Camiiyi yıkıp yerine Arpaderesi Köyüne yakışır bir Cami inşaatı başlattılar. 
      Bu güne kadar Köy halkının gayretleriyle Cami Kaba inşaatı bayağı yol aldı. Şimdi Kubbe yapım aşamasında olan camiiye hayırsever vatandaşların ve  Arpaderelilerin maddi ve manevi emekleri gerçekden onur verici.  Dernek başkanı Ali ÖZÇELİK "Cami Bizim Köyümüzün ama aslında Camiler hepimizin,  Eger amel defterinin kapanmamasını, her ibadet yapıldığında kendisine sevapların gitmesini ve Allahın rızasını kazanmanın en kolay yolu olan Cami İnşaatı destek verebilmektir." dedi.
05amasyam-05 Haber 2021

CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

LEYLEKLERİN HAKKI YOKMU?


Taşova ilçesini çok seven ve her sene Taşova' ya yuva yapan ve yuvasına koşan Leylekler yuvalarının rüzgar tarafından yıkıldığını ve dağıldığını gördüler. Hayvan hakları denince ilgilisi de ilgisizi de köpek ve kediyi anlıyor. Amasya Taşova ilçesindeki Tepe Mahallesinde bulunan GULLER CAMİİ' ndeki ,kubbe üzerine yuva yapmaya çalışan, fakat rüzgar nedeniyle yuvaları uçan leylekler hiç dikkate alınmıyor. Bu hayvanlar tüm olumsuzluklara rağmen buradan ayrılmıyorlar. Emekli Öğretmen Ahmet ÜSTÜN' ün talebi üzerine Konu ile ilgili Taşova Gazetesi haber yapıp okuyucularına duyurdu. " Bu gazete resmi makamlara ulaşmıyor mu? Veya basın danışmanları bu haberi "es" mi geçiyorlar? İlgili mercilere bu konu ile ilgili başvurular yaptım. Başta ilçemiz Kaymakamı olmak üzere tüm yetkili şahısların leylekler için aynı Camii kubbesine kalıcı yuva yapılmasına el atmalarını bekliyorum. " dedi.
05amasyam-05 Haber 2021