GENEL MESAJ

2 Kasım 2016 Çarşamba

YAŞAYAN EFSANELER

            
    Köyümüzün en yaşlı insanı Nuri ÜSTÜN' ün eşi Kalelü yenğe bir asırı devirmiş. Yengemiz 107 yaşındadır. Allah uzun ömürler versin. Yine Köyümüzüden Seyfi CANSIZIN annesi EMİNE CANSIZ oda köyümüzden Topal Ali' nin eşidir. Köyümüzde evlatlarının şevkatli ellerinde el üstünde tutulmaktadır. 
YAŞAYAN EFSANELER-KÖYLÜLERİMİZ 
RESİM VE YAZILARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

SON YAYLACI HARMANCUK' DAN GÖÇÜYOR

           

            
              Harmancuk yaylasında yaylacılık yapan Arpadereliler,  havaların güzlemesi ile yavaş yavaş Arpaderesine yani köylerine geri döndüler.  Ama birisi vardı ki O yayla sevdalısı, Harmancuk yaylasında uzun süre yaylacılık yapan Niyazi ATALAY yaylaya yılın ilk karı yağana kadar yaylayı terketmedi.
                 Dedikya Harmancuk yaylası sevdası bir başka. Ömürünü Arpaderesinde  ve Yazları harmancuk yaylasında koyun sürülerinin arasında geçiren Niyazi ATALAY dayımız ve eşi Kesmiye abumuz yayla evlerinin rahatını ve hayvanlarının otlatılması için Harmancuk yaylasına bir başka bağlı. Şimdi Yılın İlk karının Harmancuk yaylasına düşmesi neticesinde gurbetteki oğlu Naci ATALAY’ ında yanlarına gelmesi neticesinde yüklerini Massey Ferguson motoruna yükleyerek köye doğru yola çıktılar.  Dedik ya her güzel şeyin gelişen teknolojiye yenik düştüğü gibi yaylacılarımızda yaylacılık yapmaya yenik düşerken Köyümüzün güzel insanları hala yayla kültürünü yaşatmaya çalışıyorlar.  Şimdi Kışı geçirmek için Arpaderesine yola çıkan Niyazi ATALAY geriye dönüp çok sevdiği yaylasına bir daha bakarak bahara gine görüşmek üzere diyerek ayrıldı.
ARPADERESİ HABER 2016
ARPADERESİ KÖYÜ SİTE YÖNETİMİ
RESİM VE YAZILARIN DEVAMI İÇİNTIKLAYINIZ