GENEL MESAJ

22 Ekim 2021 Cuma

TAŞOVA, GAZECİLERİNİ UNUTMADI.

   Taşova Kaymakamlığında Önemli kutlama;
   Kaymakamlığa çağrılan İlçede basın görevi yapan gazetecilerimize yaş pasta kesilerek gazeteciler günü kutlandı. Taşova Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü  Bünyamin Şahin, Özel İdare Şefi  Vedat Yapal, İlçe Nüfus Müdür Vekili  Ahmet Yılmaz tarafından ilçemizde görev yapan Taşova Havadis Gazetesi Editörü Ahmet Günaydın, TRT Muhabiri Cesarettin Tuzla, AA Muhabiri Tevfik Öztürk, ANKA Muhabiri Rafet Öztürk, İHA Muhabiri Serdoğan Sıvacı' nın gazetecilerin basın günü kutlandı. Özel İdare Şefi  Vedat Yapal' ın odasında bir araya gelen gazeteciler  hoş sohbet ettiler. 
05amasyam05 Haber 2021

CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

ALİ RIZA GÜNAYDIN' NIN ARDINDAN

  1971 yılında Taşova’da faaliyete başlayan Taşova Matbaası, ilçemizin ilk matbaasıydı. Bu matbaada Taşova gazetesi de çıkıyordu. Matbaanın sahibi Ali Rıza Günaydın idi ama onun maddî-manevî anlamda en büyük destekçisi ve arkadaşı rahmetli yazar ve şair Zeki Alan’dı. Zeki Alan o sıralar öğretmendi. Sonra Ankara’ya taşındı ve Millî Eğitim Bakanlığında bürokrat olarak hizmetlerde bulundu.

Taşova Matbaasının ilk ustası ise Nurettin Özgencil idi. Nurettin Usta matbaamızın kurucusu Ali Rıza Günaydın’ın da ustası oldu. Dolayısıyla Zeki Alan’la birlikte Taşova’da matbaacılık ve gazeteciliğin tutunmasında bu şahsiyetlerin büyük katkısı vardır. DEVAMI VAR.

GAZETECİLİK VE GAZETECİLER.

     
   Gazetecilik ne bileyim, Sosyal medya çıkalı hepimiz Gazeteci olduk, Herkes yayın yapıyor. Benim bile internet sitem ve kanalım var. Sosyal medyadan öğreniyoruz haberleri. Gazeteler oldu, internet Gazetesi. Akrabalarımızı ne yaptıklarını, ne yediklerini, nerede gezdiklerini sosyal medyadan öğreniyoruz. 

Eskiden gazeteler bir gün önceden basılır, gazete gece yola çıkar ülkeye dağıtılırdı. Şimdi Watsap hattından Fesbuklardan, istiğramlardan canlı yayın yapılıyor. Ama hakkını yemeyelim, işini tüm zamanını haber peşinde koşan Gazetecilerimizde var.      
           Ahmet GÜNAYDIN
    Tevfik Öztürk bey, Ali Rıza Günaydın Abimiz ve Ahmet Günaydın abi gibi gazetecilerimizi saygıyla anıyorum. Ben Gazete denilince Taşova' da ortaokulla tanışınca Taşova gazetesini bilirim.