GENEL MESAJ

25 Mart 2022 Cuma

MUHSİN YAZICIOĞLU ve MUHİTTİN GÜNDOĞDU

     

     Duygulanmamak elde değil, Muhittin abi, Taşova' da Bir destandı. Ülkenin Kominizimle mücadelesinde kader birliği yapmış yiğitlerdi. Birilerine göre korkulu rüya, bize göre Vatanı ve Milleti için hayatını, geleceğini adayan kahraman ve güven verici idealis bir Cengaver. Allah rahmeti ile muamele etsin yakınlarına başsağlığı diliyorum.  Muhsin Yazıcıoğlu hele o Dervişce, İman erlerinin umudu, mücadele lideriydi. Karıncayı bile incitemeyen, Ülke Genelinde yaptığı mitinglerde siz komşularınızla Akrabalarınızla asla kötü olmayın, biz gideriz siz birbirinizle başbaşa kalırsınız, diyecek kadar, oy kaygısı ile milleti birbirine düşürmeyen güzel yürekli taş medresede iman eğitimi almış Yiğit Bozkurttu Muhsin başkan. Alpaslan TÜRKEŞ' in bu davaya yetiştirdiği, tek güvendiği ülkenin geleceği, umudu tek Liderdi. Malesef bu iki güzel insanın kaderi 25 Mart ayında ahirete yolcu ettik, Peygamberimize komşu olsunlar. Nur gölünde yatsınlar. 
Abdurrahim Karakoç'un dediği gibi,
"Vallahi bana sorarsanız Muhsin Başkan, han köşelerinde ölemezdi ona bir dağın zirvesinde ölmek yakışırdı."🌹😔 Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'na Allah’tan rahmet diliyoruz, mekânı cennet olsun
   Şair Kasım Alper Özdemir’in sunumunu yaptığı Muhsin YAZICIOĞLU' nu anma törenine; dönemin BBP Amasya il Başkanı Dr. Ali Kurt,  Belediye Başkanı Özgür Özdemir, MS Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, 2014 Yerel seçimleri MHP Belediye Başkan adayı Aslan Berber, Ziraat Odası Başkanı Hasan Dikmen, merhum Yazıcıoğlu’nun asker arkadaşı Metin Hallemoğlu, dönemin İl Genel Meclis Üyesi Sezai Cingöz  ve çok sayıda vatandaş katılmış ve Muhittin Gündoğdu’ya o gece İş Adamı Sarı tarafından plaket takdim edilmişti.    05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022

MUHSİN YAZICIOĞLUNUN ARDINDAN

      25 Mart davası uğruna canını ortaya koyan, 5 dakika sonrasına sahip olamadığımız bir hayata güvenemeyeceğimizi gösteren Derviş ruhlu güzel adamın arkasından dik duran yiğit cengaverlere selam olsun. Cennet mekanın olsun Muhsin YAZICIOĞLU. Rabbim yürüdüğü yolda bizleri de peşinden gitmek nasip etsin. Birilerinin tekerine Taş olduğun için kaderinde Şehit olmak varmış. İşte onun içinde benim kızıl elmam ve hayalim Avrupa birliği değil, benim kızıl elmam ve hayalim büyük orta doğu projesi felan da değil, ne Amerika’nın ne İsrail’ in gölgesinde bir Türkiye hiç değil, benim hayalim Türk-İslam Medeniyeti, Türk-İslam Birliği olsun dedim. İşte bu hayallerle bu yollardayız. 13 Yıl oldu senin şehadetine. Biz Rusya ve Amerika’ dan dost olmaz derken kimse bizi ciddiye almıyordu. Bu gün Muhsin YAZCICIOĞLU’ nun çizgisinin ve yürüdüğü yolun ve ideolojinin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha anlamış bulunuyoruz.
     Bu gün tam 13 yıl oldu sensizliğe alışamadığımız, yokluğunu kabullenemediğimiz, yerini dolduramadığımız Büyük Dava Adamı Şehit   Muhsin YAZICIOĞLU.

Ruhun şad mekanın cennet olsun

05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022

CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

MUHİTTİN GÜNDOĞDU VEFAT ETTİ.

     
      Bir efsane daha hakka yürüdü. Muhittin Gündoğdu agbiyide kaybettik ülkücü camia nın sevenlerin başı sagolsun. Amasya Taşova ilçemiz bir yiğidini Kaybetti..
1978 yılı Taşova Ülkü Ocakları Başkanı gençlerin ve benim ideolüm çilekeş, vefakar, cefakar liderimiz ve Ülkü devi koca reis Muhittin Gündoğdu (68) hakkın rahmetine kavuşmuştur. 24 Mart Perşembe günü Amasya' da beyin kanaması geçiren ve kurtulamayan GÜNDOĞDU' un cenazesi 26.03.2022 Cumartesi günü öğle namazından sonra TAŞOVA Merkez Camii' nde kılınacak cenaze namazından sonra aile kabristanlığında defnedilecektir.
Merhuma Cenabı Allah' dan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz. Taşova'nın başı sağolsun.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022
CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

BİLECİK BELEDİYESİ SALİH KORKMAZ' ı UNUTMADI.

   
      Eserleriyle Dönemin sanat Camiasına damga vuran, Salih KORKMAZ' ı Bilecik Belediyesi unutmadı.  
      Şairin oğlu Hakan KORKMAZ' dan aldığımız bilgiye göre Bilecik Belediyesi Yaşayan şehir Müzesinde geçmişten esintiler bölümünde Amasya Taşova Arpaderesi Köyü doğumlu, Bilecik' te yaşayan, Şiirleriyle, Güfteleriyle günümüzde  Müzik dünyasındaki meşhur sanatçıların okuduğu eserlerin altında imzası bulunan Televizyon ve radyolarda eserleri icra edilen merhum Salih KORKMAZ' a yer açtı. Tanıtım ve eserlerini hakkında yer verildi. 
       Hakan KORKMAZ   " Yeni açılmış olan müzemizde rahmetli babam şair Salih KORKMAZ, ı geçmişten esintiler bölümünde yer vermişler , unutmayan düşünen emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. " dedi.
Bizde site Yönetimi olarak Hemşerimiz Salih KORKMAZ' ı, eserlerini, Kültürümüze ve sanata verdiği katkılardan dolayı unutmayan, yaşatan yetkililere çok teşekkür ediyoruz.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022