GENEL MESAJ

25 Ocak 2022 Salı

KIŞ GÜNÜNDE YARDIM ELİ.


Ne kadar sevap bu güzel çalışmalar. Kapınıza sizin en hayati ihtiyaçlarını getirmişler şevkatle önünüze koymuşlar, nasıl sevinilir demi, hele birde ağzı dili yok, çalışıp kazanıp yavrularına ekmek götürme imkanı yok bu hayvanların, Rabbim rızıklarını göndermiş. Sebep olanlarda Allah razı olsun.
Maalesef ilgisizlik bakımsızlık ve çaresizlikle günden güne çoğalan ve bir barınak dahi olmadığı için ölüme terk edilen sokak hayvanlarımızı bu soğuk karlı günlerde İyilik Hareketi gönüllülüsü gençlerimiz ile birlikte bir nebze de olsa ısıtmaya ve yüz kilo mama, ekmek ve süt ile karınlarını doyurmaya çalıştılar. 
05amasyam05 Kültür,Magazin, Haber 2022



CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

AMASYA YÖRESİNE AİT TOYGA (ÇATAL) ÇORBA


AMASYA YÖRESİNE AİT TOYGA (ÇATAL) ÇORBA...
Çok kolay ve besleyici ve nefis bu kış ayların da sıcak sıcak içmeli..Afiyet olsun...
TOYGA (ÇATAL) ÇORBA TARİFİ:
1- Su bardağı haşlanmış y.mercimek
½ -Su “ erişte (el yapılmış kesme hamur)
4 - Yemek kaşığı süzme yoğurt
1- Yemek kaşığı sıvı yağ
Nane,tuz,karabiber,isteğe bağlık kırmızı pul biber.
Not: baklagileri haşlanmadan ölçerseniz haşlanınca çok oluyor en iyisi haşlandıktan sonra ölçün.
Yapılışı:
Tencerenin içine haşladığımız yeşil mercimeği, kaynayan mercimeğe erişteşi ileve ettim. O kaynarken biri taraftan bir kapta yoğurdu sulandırıp iyice çırptıktan sonra biraz yoğurdu ılık yapmak için kaynayan tençereden 8-10 kaşık ilave ettim karıştırdım sürekli. Sonra bu karışımı kaynayan tençereye yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave ettim. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırdım. Kapatmaya yakın da tuzu ilave ettim.
Sosu için:
Nane,kırmızı pul biber ve karabiber 1,5 yemek kaşığı yağı tava da kızdırdıktan sonra büyükçe bir kaşıkta bulunan bu karışımın üzerine kızgın yağı dökerek çorbanın üzerinde gezdirin. Çok besleyici ve çok bereketli bir çorba afiyet olsun. Sıcak servis yapılırsa tadına doyum olmaz.
5 kişilik..
05amasyam05 Kültür,Magazin, Haber 2022