GENEL MESAJ

12 Ekim 2015 Pazartesi

ARPADERESİNE ÇÖP KONTEYNERLERİ KONULDU.

         Arpaderelilerin ihtiyacı olan hizmet nihayet köyümüze geldi.  Arpaderesi köyü muhtarı Mehmet  ÜSTÜN  Taşova İl Özel İdare  Müdürlüğüne yazılı talebi üzerine köyün belirili yerlerine  konmteynerler konuldu. Köylülerin evlerinde biriktirdikleri çöpleri çöp kutusuna attıkdan sonra Taşova Özel İdare Müdürlüğüne ait Çöp araçları biriken çöpleri alarak köyde sinek ve kötü görüntüye son vermektedir.  Arpaderelilerin her türlü hizmete layık olduklarını söyleyen Muhtarımız Hizmette sınır yok. Biz Arpaderesi sevdalısıyız.    Çalışacağız. Resmi Dairelerin kapılarını aşındıracağız. Bazen k endi imkanlarımızla , bazende Devletin imkanlarıyla köyümüze hizmetleri getireceğiz dedi. Muhtar ÜSTÜN yaptıklarımızı saymak yerine biz alçak gönüllüğü tercih ediyoruz dedi.  
ARPADERESİ HABER 2015

SOĞANLI EKMEK KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR.

                    
                  ARPADERESİNDE SOĞANLI VE HAŞHAŞLI EKMEK
                  KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR.


        Yöremizde çeşitli kültürlerimiz var. Bunların başında yemek ve köy fırınlarında pişen ekmek kültürümüz var.  Bayramlarda  özellikle Arpaderelilerin vazgeçilmezi, Bakır sini böreği ve Haşhaşlı, Soğanlı, patatesli, yağlu vs. ekmeklerimiz pişer. Arpadereliler bu köy ekmeğini diğer zamanlarda da yaparlar.  Hele odun ateşinde yanında çayda varsa ekmek gatıklığı Arpaderelilerin yüzleri güler. Delüklüsünden alda hamursunuza, yağlusundan alda salçalusuna bir kültürdür ekmek. Sac yağlusundan yanucuna, şapalağından alda gözlemesine bir kültürüdür ekmek.   Hele bakır sini böreğinin çeşit çeşit yapılışı vardır. Cevüzlüsü, peynirlisi, çökelüklüsü, her çeşidini yapar  Arpaderesinin anaları,  kızları. Ekmeklerle anlatır seven sevdiklerine sevgisini, saygısını, tatsın ister  böreğin kenarından geverek yerinden sevdalısı. Eve gelen misafire ziyafettir börek. Ağır  misafirler böreklerle ağırlanır, yanına acuk çalkaması, pekmez ve yoğurduda koydunmu sofra hazırdır. 
ARPADERESİ HABER - 2015

GÜZLEK BAMYELER AÇMAYA DEVAM EDİYOR.

                       
              Arpaderesi ve civar köylerimizde bolca ekilip toplanan bamyeler Ülke çapında gıda sektöründe söz sahibi oluyor. Havaların güzlemesi ve soğumasıyla ilk bahar ve yaz mevsimindeki gibi çiçek bamyesi mevsimi yerini güzlek bamyelere bıraktı. Tarlalarımızda ki hasat mevsimi yavaş yavaş sona ererken Güzlek bamyeler açmaya devam ediyor. Krağı yağana kadar azalarak açan bamyelerimizi köylülerimiz topluyor. Evlerimizde iplere diziyor.  Mevsimin güz olması nedeniyle Kuruyan bamyelerde Pazarda yerine almaya başladı, Bamye piyasası kuruluyor.
         ARPADERESİ HABER 2015


 CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

KÖY KONAĞI İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR.

               
          Arpaderesi köyündeki Köy konağı inşaatı hızla ilerliyor. Temel atıldı, inşaatımız hızla devam ediyor. Muhtarımız Mehmet ÜSTÜN inşaatı kendi inşaatı gibi yakinen takip ediyor. Köy ihtiyar heyeti ise muhtarımızın yanında.  Köyümüz Muhtarı Mehmet ÜSTÜN' den  aldığımız bilgiye göre Özel idare sadece kaba inşaatını yapıyor, binanın tamamlanması için bizlere görev düşüyor, köydeki ve gurbetteki köylülerimiz olarak muhtarımızın yanında olacağız ve üzerimize düşen neyse yerine getireceğiz inşallah...   Arpaderesi Köyü şimdiye kadar her güzel işte köyüne ve Köyün ortak işlerine hem maddi hem manevi gücünü esirgememiştir.  Destek ve Halamaz köyünden getirdiğimiz su sayesinde köyümüzde ki  sularımız çeşmeden tazyikli bir şekilde akıyor. Köyümüzde su çıkmayan hanemiz yok. Hepimiz rahat ediyoruz. Şimdi Köyümüze köy konağı yapılınca ve hizmete girdiğinde hepimizin yüz akı olacaktır.
ARPADERESİ HABER - 2015