GENEL MESAJ

23 Ağustos 2023 Çarşamba

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ / Seyyid Ahmed Arvasi


TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ / Seyyid Ahmed Arvasi


Bir ara Seyit Ahmet Arvasi Hoca’nın da kürsüye gelmesi ve konuşması istendi.

Asil adam, ağır ağır yürüdü. Ve kalabalığı bir müddet süzdükten sonra sadece şu cümleyi söyledi:

“İslamiyeti kurtarmayı bırakın! İslamiyetle kurtulmaya bakın!”

Halimiz hala bundan ibarettir.

S. Ahmet Arvasi öğretmenliğinin ilk yıllarında başından geçen bir olayı anlatıyor bir yazısında: Ağrı`nın Doğubayezıt ilçesi Molla Şemdin Köyü`nde köy muhtarı kendisine "müellim bey" diye seslenir her zaman. O, muhtarın şivesidir, "muallim" sözünü telaffuz edemediği için böyle söylüyordur diye düşünür. Ancak birkaç ay sonra muhtar Hoca`ya gelir ve şöyle der: "Ahmet Bey, sen gerçekten muallimmişsin. Senden önce buraya gelenler hep "müellim" oldular ama sen "muallim"sin." (müellim: elem veren, üzen, inciten; muallim: ilim öğreten).

YEREL BASIN OLMAKTA PEK ZORMUŞ

    Ahmet Şimşek

Basın olmak zordur. Hele yerel basın olmak daha da zor. Bir taraftan ekonomik olarak ayakta kalmak için mücadele edeceksin, bir taraftan sıkıntısı olanların dertlerini anlatırken, çevrenizdeki olayları gündeme getirirken yaşadığınız yöredeki yetkilileri incitmeden, herkes için ortak bir nokta bulmaktır basın demek.

       Kültürel Yaşam,  Gelenek ve göreneklerimizi yaşatan, tanıtan, gelecek nesillere köprü olma yolunda çaba sarf eden, her türlü haberleri oturduğunuz yerden ayağınıza getiren Gazetecilik ne güzel bir şey değil mi? Ulusal basının her türlü imkanı var, Yerel basın zorluklar içerisinde sizlere hizmet etmeye çalışıyor. Ulusal basın bir haber ajansına üye olur yatırır parasını. Gelsin haberler ayağına. İstedik değerlerimizi anlatan, tanıtan kişileri ve etrafındaki olayları doğru objektif, hayal ürünü katıp süsleyip püsleyip birazda edebi diliniz varsa, artık 10 dakikalık bir olayı yüz sayfalarca anlat anlat.