GENEL MESAJ

24 Eylül 2022 Cumartesi

MERT İLE BÜŞRA DÜNYA EVİNE GİRDİLER.


   Taşova' lı Mert Fırat ile Büşra dünya evine girdiler. 
   İstanbul'da ikamet eden Arpaderesi Köyünden Semiha FIRAT ŞİMŞEK' in oğlu Mert FIRAT ve Büşra Bağcılar- İstanbul' daki EKOL düğün salonuna düğünlerini yaptılar.
   Kız evinde 15 Eylül 2022 akşamı kına gecesi yapıldı. Uzaktan gelen damadın dayıları ve akrabaları 17 Eylül akşamı yöresel bakır sini börekleri eşliğinde damada yeniden kına yaktılar. Müzik ve eğlencenin doruklara ulaştığı kına gecesinde herkes oynadı. 
   Düğün başlangıcında Niksarlı Temel ve  davul zurna ekibi eşliğinde kız evinden konvoy halinde almaya gidildi. Gelin alırken kız tarafının duygusal anlar yaşadılar. Dualarla gelin alındı. Salona doğru bir sevinçle arabalar uçarcasına ilerledi.
  Genç çiftler kalabalık davetliler  arasına el ele tutuşarak salona geldiler.  Orkestranın romantik müziği eşliğinde açılış dansını yapan çiftler birbirlerini hem gözüne, hem de yüreğine dokundular.  Takı merasimi, pasta kesimi ve Orkestranın ritmine kapılan davetliler hem oynadılar, hem de güzel vakit geçirdiler. Yöresel Niksarlı Davul Zurna ekibi hareketli müzikleriyle davetlilere simsim ve yörenin oyun havalarını çaldılar. 
Saatler ilerlerken süpriz bri sanatçı geldi sahneye, Taşova' lıların çok sevdiği Cumali AİLLA. Sanatçının performansı on üzerinden on idi. Hareketli Amasya, Taşova türküleri ile davetlileri çoşturan sanatçı bir ara davulu omzuna aldı, oynayanlara ve saz ekibine eşlik etti. İkramların bol olduğu düğünde davetlerin düğünü bitirmeye niyetleri yoktu. Gelinin ve Damadın annesi ve Babasının mutluluğu herkese yansıyordu.      
  Dünya evine giren genç çifti kutluyor,  ömür boyu mutluluklar diliyoruz. 
Site Yönetimi Ahmet ŞİMŞEK
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022

ABİDİN EZGİN VEFAAT ETTİ.

    Haber: Ahmet Şimşek

   Taşova’mıza bağlı Arpaderesi köyü halkından olup, İstanbul’da ikamet eden Abidin Ezgin (85), 23 Eylül 2022 Cuma günü hayatını kaybetti
   Aziz ve Murat Ezgin ile Gümran Dinçer ve Nurdane Ezgin’in babaları merhumun cenazesi 24 Eylül Cumartesi günü saat 10.30’da kılınan cenaze namazı sonrası Arpaderesi köyü kabristanlığında defnedildi.
Merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022


CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA