GENEL MESAJ

13 Mart 2023 Pazartesi

ARPADERESİ KÖYÜNDE İÇME SUYU BORULARI PATLADI.

       
    İlçemiz Arpaderesi köyünde içme suyu boruları destek çayı ırmak yatağından geçen bölümde yine arıza yaptı. İnsanlar aksında nasıl akarsa aksın diye kendi imkanları ile akmayan suyun arızasını bulmak için bu soğuk kış gününde ırmak yatağında arızayı bulmaya çalışıyorlar.
      Suyu akmayan köylüler defalarca yazılı ve sözlü dilekçe vererek köyün içme suyu şebelerinin eski ve yetersiz olduğu, arıza yaptığı, tıkandığı, su borularının ırmak yatağından ve derelerden geçerken sellerde ve taşkınlarda kırıldığı, koptuğu görülmektedir.  Köy sakinleri Cimer ve mail yoluyla köyün su derdini defalarca Amasya İl Özel İdare Müdürlüğüne bildirdiler. Köy Muhtarı İlçe Kaymakamlığa ve Köylere Hizmet götürme birliğine başvuruda bulundu. Yetkililerce ödenek talep edildi, bu seneki projeye girecek, gibi cevaplar verildi. Fakat köyün içme suyu borularından çamur aktı. Evlerdeki çeşmelerden  yosunlar aktı. Çeşmelerden akan  yosunlu sular bırak içmeyi, yemek yapmayı musluklarını tıkadı.  
    İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu diye köylüler dert yandılar.  Arpaderesi köyü sakinleri bir an evvel yetkililerden kalıcı bir çözüm bulunmasını bekliyorlar.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2023