GENEL MESAJ

12 Mayıs 2022 Perşembe

ÖĞRENCİLERDEN BAHAR KONSERLERİ.


Ankara Aydınlık Evler Anadolu Lisesi öğrencileri Müzik faaliyetlerini zirveye taşıyor. Okul Eğitimlerinin Yanında Müzikle uğraşan Öğrencilere Müzik öğretmeni Arda öğretmen destek veriyor. Milli Eğitim Bakanlığının Faaliyetlerinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün faaliyetlerinde görev alan öğrenciler kendi okullarında Kermes ve Bahar Konserleri düzenliyor. Müzik Gurubunun solisti ve gitaristi Elif ŞİMŞEK Taşova' mızdan söz ettiriyor. Ankara Aydınlık Evler Anadolu Lisesi Müzik Gurubu 12-13 Mayıs 2022 tarihinde ve Okul Bahçesinde düzenlenen kermeste katılan öğrenci ve katılımcılara müzik ziyafetleri verdiler.
 05amasyam-05 Kültür, Haber, Magazin 2022

MELİHA YILMAZ VEFAT ETTİ. (KIRKHARMAN-HERİZDAĞ)


   1924 yılındaki Mübadelenin 2. Kuşak tanıklarından Meliha Yılmaz (85), vefat etti.
İlçemiz Güvendik (Herizdağ) köyü halkından  merhum Kahraman Yılmaz’ın eşi, Aslan, Cengiz, Kadir ve Mustafa Yılmaz’ın anneleri, Kırkharman Köyünden Mehmet Dikmen' in Kızı, Ahmet-Niyazi Dikmen' in kızkardeşi Meliha Yılmaz 12 Mayıs 2022 Perşembe günü  hayatını kaybetti.
   Merhumenin cenazesi 13 mayıs 2022 Cuma Cuma  namazından sonra kılınacak cenaze namazını mütakiben Güvendik Köyü mezarlığında defnedilecek.Merhumeye Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabırlar ve başsağlığı dileriz.
 05amasyam-05 Kültür, Haber, Magazin 2022
https://tasova.gen.tr/yilmazlar-ailesinin-acili-gunu/
CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

TAŞOVALI İLK BAYAN VALİ

       

  Taşova Lisesinden mezun olan, Bartın Valiliği’ne atanan aslen ilçemiz Kırkharman köyünden Emekli Öğretmen Burhan Erdoğan’ın kızı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Taşova tarihinin ilk Valisi olarak Nurtaç Arslan atandı.
      Cumhurbaşkanlığı kararı ile 12 Mayıs 2022 tarihinde bazı Valilerin görevleri değiştirildi. Atama kararnamesi ile 10 ilin Valileri yer değiştirildi. 9 ilin Vali Mülkiye baş müfettişliğine getirilirken yerlerine yenileri atandı. Atanan Valilerin içerisinde Taşova' mızın yüz akı Nurtaç ASLAN vardı. Haberin duyulması üzerine Taşova' da büyük sevinçe sebep olan atama, Taşova' lıları telefonla ve sanal medya üzerinden Çiçeği burnunda  Valimizi tebrik ettiler.  
     Bizde site yönetimi olarak, Valimizi tebrik eder başarılarının deavmını dileriz.
 05amasyam-05 Kültür, Haber, Magazin 2022


CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA