GENEL MESAJ

27 Kasım 2019 Çarşamba

SALİH KORKMAZ ARPADERESİ

       
   Amasya Taşova Arpaderesi köyü Bir çok kişilik yetiştirmiştir. Öğretmeni, Ziraatçısı, Memuru, Amiri, Subayı, Assubayı, Polisi, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği sanatçısı, Yazarı çizeri, Şairi, Çiftçisi, Esnafı, her dalda bir başarılara imza atmış bir çok evladı vardır.
      Biri vardır ki adını Türkiye' nin gündemine altın harflerle yazdırmıştır. Bu isim çoğumuzun bildiği, çoğumuzunda aşkını, sevdasını, sevincini, meşhur sanatçılarının ağzından dinlediği, türkülerin şarkıların sözlerini şiirlere döken, besteler sayesinde Cumhuriyet tarihinde damgasını vuran Şair Salih KORKMAZ üstadımız vardır.  600 civarında eseri bestelenmiş ve çoğumuzun duyduğu,  bildiği, nağmelerini mırıldandığı, diline dolandığı şarkıların şairi Salih KORKMAZ Amasya' mızın bağrından çıkmış garip bir ozanımızdır. 
       Eserlerinden  ve adından hala söz ettiren Şairimiz hala sosyal medyada ve internet sitelerinde vefat etmesine rağmen gündemden düşmemektedir. Bizde gelenektir,hayatta iken kıymet bilinmez, Salih KORKMAZ abimizde öyle olmuştur. Vefatının üzerinden11 sene geçmesine rağmen hala onu anlamaya çalışıyoruz. 
05amasya-05 Haber-2019
Sosyal Medyada ve Basında Salih Korkmaz.

** SALİH KORKMAZIN HAYATINDAN KESİTLER. FİLMİ İZLEYİNİZ ***