GENEL MESAJ

17 Ağustos 2017 Perşembe

YÖREMİZDE TARHANA YAPMA ZAMANI

         
     Görüntünün olası içeriği: masa ve yiyecek
   Yöremizin zenginliklerinden bir tanesi de Çanak şeklindeki tarhanalarımız. Alpaslandan Ziye Ahmet celep bizler için,  tarhana zamanı haberini hazırlamamızda bize her zamanki gibi jest yaptı. Evet bu güzel tarhanalar şimdi kışın soğuk günlerinde içimizi ısıtacak. Arpaderesi Köyümüzden köylülerimiz tarhana haberini yapmamı rica ettiler, resim elime ulaşamadı, bende komşu köyümüzün resimleriyle haberimizi yaptım. Yöremizde kış hazırlıkları hızla sürüyor.

     ARPADERESİ HABER - 2017 
 RESİMLERİN VE HABERLERİN DEVAMI VAR.

YÖREMİZDEKİ KÜLTÜR ELÇİLERİMİZ.

               


       SOSYAL MEDYA FENOMENLERİMİZ VE KÜLTÜR ELÇİLERİMİZ.
     Arpaderesinin sitesi sıradan bir site değildir, neden mi?  İşte cevabı.   Biz  medyayla uğraşan Amasyalıların bir amacı vardır, hem yöremizden haberleri siz değerli hemşerilerimize ulaştırmak, hemde asıl hedefimiz, Yöremizi ve kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi Türkiye' ye tanıtmak, gelecek nesillere aslının aynısı olarak aktarmaktır. Hedeflerimiz büyük olunca işlerimizde bir o kadar kolaylaşıyor. Bu kolaylığın en önemli kaynağı da yöremizin insanları hep birlikte çaba sarfediyor.  Bu hedefimize asıl koşan sanatçılarımız, sosyal medya fenomenlerimiz,  Fesbook kullanıcılarımız, tarlada çalışan , amca ve teyzelerimiz, bamye dizen kızlarımız herkez elinden gelenin fazlasını yapıyor.  İşte bir örneği,  Sanatçılarımız, Emir ÜSTÜN, Elif DİKMEN, Hamza DİLEK, Mehmet ÖZDİLEK  konserlerinde ve proğramlarında, normal yaşamlarında, hem işini en iyi şekilde icra ediyor, hemde yöremizi, türküleri ilei klipleri ile tanıyor. Hele Bir Sosyal medya fenomenlerimiz var.  Uluköylü Süleyman SAYAR kardeşimiz günün her saatinde hem anında  düğünü, nişanı, camiiyi, cematı, mevlüdü, vefatı anında yayınlar.
Arpaderesi Köyünden Duran ÖNDER  faravgada, çayırda, her türlü haberi, köye gelen gideni yakalar fotoğrafını çeker bizlere ulaştırır. birilerine göre bu önemsizdir ama, gurbetteki hemşerilerine can suyudur, özlem giderir, hemşerileri onun paylaşımları ile. 

Yine bir sosyal medya fenomeni daha, kimmi? Alpaslan (Zuday) köyünden 


Ziye Ahmet Celep 
uzun yıllardır, düğün nişan cenaze ve baharda yeni çıkan menekşe çiçeğini, ondan haber alırız. 
Melencevlerin çıkmasını Zudayın tarihçesini, Pikapların, Plaklarına kendi adını yazan, memleket sevdalısı  birisi kimmi? İşte cevabı


TC Necmettin Celep   Necmettin Celep, Yine Arpaderesi Köyünden Soner ÖZÇELİK  nemi yapar facebook sayfasına girin görün hizmetlerini. İşte adlarını sayamadığım hemşerilerimiz.    RESİMLERİN VE HABERLERİN
DEVAMI VAR. 

SOĞANLAR SÖKÜLDÜ ÇUVALLARA GİRDİ.

                Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, meyve

          Yöremizde bolca yetişen ve Türkiye' nin soğan ihtiyacının büyük çoğunluğunun karşılayan Taşova soğanı söküldü, uçları soğan makasıyla kesildi ve çuvallara dolduruldu. Her sebzenin meyvenin hasadı olduğu gibi soğanımızında bir hasadı var. Şimdi yöremiz köylülerinin emeklerinin karşılığını alma zamanı.  Taşova soğanı yani halk dilinde, Daşuva soğanı çok kalitelidir, kışa dayanır. Yemeklelre ayrı bir lezzet katar. Toptancıların çok ucuza aldıkları soğanımız büyükşehirlerde yüksek meblağlara satılmaktadır. Ama işi bilen tükeciler gerçek üreticiyle  irtibata geçer ve hem kaliteli hemde normal fiyatına alırlar. Hemde çiftçilerimizin bir sene boyunca emekleri üç kuruşa gitmez. Uluköy, (Sonusa) , Alpaslan, (Zuday) Arpaderesi, Sepetli Halamaz, Destek gibi köylerimizde bolca yetişen soğanlarımız şimdi müşterilerini bekliyor .
          Bizlere bu haberi ve fotoğrafları gönderen Atardamar Uluköylü Süleyman, Süleyman Sayar  a Site yönetimi olarak, çok teşekkür eder, yöremizin ve köylerimizin kültürünü tanıtması, haberleri bize haberleri ulaştırması çok güzel. Hizmetlerinden dolayı Allah razı olsun deriz.  
        Arpaderesi Haber - 2017

CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA