GENEL MESAJ

18 Kasım 2019 Pazartesi

AMASYA GÜNLERİNDE AMASYALILAR BİR ARAYA GELDİ.

       
   İstanbul Yeni kapıda Amasya Tanıtım Günleri düzenlendi. 14 - 17 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılan Amasya Tanıtım günleri; Amasya Valiliğine, Amasya Belediyesine, ve ADEF Başkanlığı tarafından düzenlendi.
        Amasyalı, Taşovalı ve ulusal anlamda tanıdık bir çok simanın uğradığı Yenikapı’daki etkinlik alanına binlerce hemşehrimiz akın etti. Her ilçe kendi standını kurdu. Özellikle Yöremiz Sanatçıları Mehmet ÖZDİLEK, Elif DİKMEN, Emir ÜSTÜN sahne aldılar. Yöresel ve sevilen türkülerle gelen Amasyalıları çoşturdular.  Kültür ve etkinlik alanında Bir isim vardı. Müzeyyen KESKİN. Amasya Günlerinde 16 Kasım 2019 Cumartesi günü Şair Müzeyyen Keskin Taşova alanındaydı. Kendisi ile yaptığımız kısa röportaj ile Amasya Sevdası projesinden ve Amasya Günlerine damğasını vurdu. Fuar alanına Amasyalılar, Taşovalılar ve diğer ilçelerimizden tüm hemşerilerimiz akın etti. Yerli ve diğer illerden katılım yüksekti.  Amasyalılar resim video ve facebook sosyal medya sayfalarından canlı yayın yaptılar. Fuara katılamayan, gelemeyen  Amasyalı hemşerilerine bizzat bu ortamı yaşattılar.
     Amasya gerçek anlamda hem tanıtıldı, diğer taraftan Amasyalılar bir araya geldiler. Herkesin yüzünde bir araya gelme mutluluğu ve sevinci vardı. Bayram yerine benzeyen Fuar alanı Pazar günü büyük bir kalabalığa ev sahipliği yaptı.
05Amasya05 Haber 2019