GENEL MESAJ

17 Ağustos 2022 Çarşamba

ÜÇ HİLAL VE BOZKURT


Yıllardır Türkler Üç hilali ve Bozkurt' u kendilerine sembol, gönüllerine dergah seçmişlerdir. 

MHP'nin ve ülkücülerin kullandığı kurt işaretinin anlamını Alparslan Türkeş şöyle açıklar;

 (Bir eliyle bozkurt işareti yapar, diğer elinin baş parmağıyla işaret ederek tarif eder) "Bak ağabey, şu serçe parmak Türk'tür, şu işaret parmağı da İslam'dır. Şu Bozkurt işareti yaptığımız işaretin arada kalan boşluk ise cihandır(dünyadır). Son olarak kalan 3 parmağın birleştiği nokta ise mühürdür. Yani ağabey işaret ederek gösterir isek, şu çıkar: Türk İslam Mührünü Dünyaya vuracağız"

Üç Hilâlin Anlamı

Osmanlı Devleti’nin bayrağı. Üç kıtada hakimiyetin simgesidir. Asya,Avrupa ve Afrika’da hakimiyeti temsil eder. Ayrıca Osmanlılar’da bayrakta hilâller, bir renge ve her renk de bir kavrama karşılık gelir. İlk renk kırmızıdır. Kırmızı, ülkenin ve devletin şehidlerin kanıyla ayakta durduğu anlamını içerir. Diğer renk yeşildir ve İslâmiyet’i temsil eder. Üçüncü renk ise beyazdır. Beyaz, devletin şeffaf, temiz ve adaletli olduğunu ifade eder. Alparslan Türkeş, 8-9 Şubat 1969 tarihleri arasında toplanan CKMP Kongresi’nde parti adını MHP’ye, partinin amblemini ise Üç Hilâl’e çevirmiştir. 
      Aslında Bozkurt, Ülkücülere ve MHP lilere has bir sembol değildir. Anadolu Türkleri günümüzde Milliyetçiliği ve İslam' a Bayraktarlığı unutunca Milliyetçiler, ülkücüler Türklük ve İslam davasına sahip çıkmışlardır. Dünyada Türk Devletlerine bakınız, Ay, Yıldız ve Bozkurt sembolleri vardır bayraklarında. Şimdi gelelim Ben MHP liyim diyen, Ülkücüyüm diyen kardeşlerime bir sözüm var. Özünüzden ayrılmayın beyler. Dünya Türklere güveniyor, Türklerde Ülkücülere güveniyor. Adalet ve Türk gelenek ve göreneklerini yaşatacaklar, İnsanlığa ışık saçacaklar diye bekleyen İnsanoğlunun umutlarını kırmayınız. Bozkurtça duruş sergileyen bir milletin torunları olduğunuzu asla unutmayınız.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022

CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA