GENEL MESAJ

14 Haziran 2022 Salı

BASIN HABER YAPTI, ARPADERESİ KÖYÜ HALA SUSUZ.

     Yerel basın köyün mağduriyetini haber yaptı. Köylüler köyünün susuzluğu konusunda ümitlendiler. Yetkililer ve  Yöremizin iş adamlarından yardım eli uzanır, içme suyu problemi çözülür  umuduyla bekleyen vatandaşlarımızın beklentileri boşa çıktı. Köylüler Sesimizi duyurmak için ulusal basınımı, çağıralım, Ulusal TV ler haber mi yapsın,  Cumhurbaşkanlığı Cimer  şikayet hattı' namı yazalım. sesimizi nasıl duyuralım. Bizim feryadımı duyup köyümüzün susuzluk ve ilgisizlik derdine çareyi nerde arayalım dediler.  
     Bizim köyün içme suyu problemi öyle düşünüldüğü gibi çok büyük paralara çıkmıyor, ama, köylülerimiz bu geçim zorluğunda kendi imkanları ile su problemini çözme imkanları mümkün değil.  Çaresiz biçimde bekleyen Köylüler, içme suyunun borularının yenilenme işi ve Su deposuna enerji sağlayan Güneş Panellerinin yenilenmesi konusunda  yetkililerden ve yardımsever iş adamlarımızdan gelecek veya bu işi üslenecek bir çözüm bekliyor. 
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022

BU ŞEHRİ MUTLAKA GÖRMELİSİNİZ

      
    Bu şehir, bir dönem Osmanlıya Bayraktarlık yapmış, Şehzadeler yetiştirmiş, Türk Milletinin her dönem geleceği ve güzel günlere adım attığı ilk Vatan parçasıdır bu Şehir. Geçmişinde tarihin tozlu raflarında Kayalarında Kral mezarları bulunan, Müzelerinde şehrin yöneticilerinin mumyalarını yapan, kalesine Türk bayrağından başka bayrak kabul etmeyen, Ortasında nazlı, nazlı akan  yeşil ırmağın kenarlarını süsleyen gül ağaçları ve tatlı sözlü insanların mekanıdır bu şehir.  Kirazların, Vişnelerin, dutların, elmalarının bahçesidir bu şehir.  Bu şehir özlenen ve özlendiğinde yüreğinde telli duvaklı gelinlerin, taçlarıdır bu şehir. Kısacası Cennet bahçelerinden bir bahçesdir bu şehir. Bu şehri Mutlaka görmelisiniz. Amasya' yı mutlaka görmelisiniz.
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022


ANKARA DSİ DE KONSER VAR. ÜNAL KAVAK


    Taşova' lı hemşerimiz Ünal KAVAK beyinde içerisinde bulanan, Kenan ŞELE Yönetimindeki DSİ Türk Halk Müziği  Korosu 16.06.2022 Tarihinde DSİ Genel Müdürlüğü Konferans salonunda GÖNÜLDEKİ TÜRKÜLER adı altında konser düzenledi. 
    Devlet Su işleri Genel Müdürlüğünün Anadolu Bulvarı No:9 Çankaya/Ankara adresindeki konser akşam saat 19.00 da başlayacak. Konserde, Abdullah GÜNDÜZ sunuculuk yapacak olup, koro ve solo şeklinde güzel türküler seslendirilecek.  Konser ücretsiz olup, imkanı olan herkes bu konsere davetlidir. 
05amasyam-05 Kültür, Haber, Mağazin 2022

CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA