GENEL MESAJ

13 Nisan 2021 Salı

TÜRKÜLERE KONU OLDUN ULUKÖY.


ULUKÖY TÜRKÜSÜ Amasyalıların diline dolanan güzel bir eser oldu. Amasyalılar bu türküyü çok sevdi. Radyolarda, Youtupta, sosyal medayada hep gündemde. "Zor günler geçiriyordum, annem hasta idi, Tedavilerine koşturuyorduk. Uluköylü bir kardeşimizin Uluköy üzerine bir şiir yazarmısın ablam demesi, beni bu şiir mısralarını yazmama sebep oldu. İnsanın içerisinde Amasya sevdası, memleket aşkı oldumu, hangi şartlarda olursa olsun hizmetten kaçmak mümküm değil. Evet Uluköy' lü Süleyman SAYAR' dı bu şiiri yazmama sebep olan kişi. Tabi Hikmet OKUYAR beyde besteledi. Emir ÜSTÜN bey kardeşimizde çok güzel okudu bu ULUKÖY eseri ortaya çıktı." dedi Müzeyyen KESKİN.
05amasyam-05

Şanlı Köyüm Şirin Köyüm Uluköy.. / Müzeyyen Keskin *

MÜZEYYEN KESKİNİN ESERLERİ BESTELENDİ.

        BİZ ASİL TÜRK' ÜZ 

    BENİM AŞKIM AMASYALI
  ŞEHİTLERİMİZE GÜZEL BİR ESER.
CENNETİME FEDA OLSUN KANIMIZ..



HOŞ GELDİN KUTLU RAMAZAN ŞİİRİ BESTELENDİ.

        
        Amasya Taşova Esençay Kasabasından; Ankara' da ikamet eden Değerli şairimiz Müzeyyen KESKİN hanımın Hoş Geldin Kutlu Ramazan şiiri kaleme aldı. Türk müziği tadında Hoş Geldin Kutlu RAMAZAN eseri, şu içinde bulunduğumuz Ramazan ayı içerisinde manevi duygular yaşatacak. 
        Şair Müzeyyen KESKİN' in birbirinden değerli şiirleri var. Şiirlerin bazıları Türkü oldu, bazıları ilahi, bazıları  ağıt ve  şarkılara beste oldu. Amasya' mıza çok değerli hizmetler veren Müzeyyen KESKİN' in Hoş geldin kutlu RAMAZAN şiirini  Besteleyip okuyarak klip tadında biz türk milletinin hizmetine sunuldu. Kerkük Türklerinden Müeyyet Beyoğlu sağolsun  şiirlerimizi besteler okur ve geniş kitlelere ulaşmasını sağlar. Müzeyyen KESKİNİN' in bazı şiirlerinden Benim Aşkım Amasyalı, Biz Asil Türküz, cennetime feda olsun Kanımız,  gibi eserlerini besteleyip okumaktadır Müeyyet Beyoğlu. 
          Bizde Site yönetimi olarak Müzeyyen KESKİN hanıma ve şiiri eser haline getiren Müeyyet Beyoğlu' na çok teşekkür ediyoruz. 

05amasyam-05 HABER- 2021

İSA KAYACAN' IN ÖDÜLÜ, KIZI GÜL' e TESLİM EDİLDİ.


İsa Kayacan'ın Ödülü, Kızı Gül'e teslim edildi.. / Hikmet Okuyar * Burdurlu Eğitimci Akademisyen Şiir Yorumcusu, Sosyal Etkinlikler Uzmanı , Şiir Etkinlikleri Takipçisi, Güzel Sanatlar Öncüsü, Şebingülü Dostu, Prof.Dr. İsa Kayacan'a yayınları, yorumları, sunumları ve paylaşımları karşılığında; Dünya Markası Türkiye Sevdası irtibatlı olarak almaya hak kazandığı, Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü'nü; Şebinkarahisar Kalesinde, Atatürk Evi ve Müzesi'nde Köprübaşı'nda, Giresun Atapark'da, İnebolu Türkocağı'nda, İstanbul Yenikapı Ergenekon Meydanı'nda, Tekirdağ Kiraz Festivali'nde, Amasya Taşova Şahin Yaylası'nda, ATO Kitap Fuarı'nda vermeyi planladığımız halde mazeretler neticesinde 05 Nisan 2021 günü saat 18.00 de Ankara'da Mithatpaşa Caddesinde Gül Kayacan'ın ofisinde Amasyaşat Başkanı Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı Müzeyyen Keskin teslimatıyla gerçekleştirildi..