GENEL MESAJ

19 Ocak 2012 Perşembe

ARPADERESİ KIŞ UYKUSUNDA

ARPADERESİNDE KIŞ UYKUSUNDA
Arpaderesi sanki kış uykusuna yattı. İsmail Aydın kardeşimizin köyümüze yaptığı ziyaret esnasında köyümüzü resimledi.





KÖY BAKKALI KAPANDI

ARPADERESİNDE KÖY BAKKALI KAPANDI
Arpaderesinde Köy bakkalı kapandı. Uzun süredir Arpaderesinde bakkal olarak köyümüze hizmet eden Hüseyin ŞİMŞEK ve Oğlu Sami ŞİMŞEK sağlık nedeniyle İzmit Yarımca’ ya Oğullarının yanına gitti. Hüseyin ŞİMŞEK oğlu Sami ŞİMŞEK’ in rahatsızlığından dolayı İzmit’ te kalması neticesinde İzmit’ ten ayrılarak Adapazarı’ ndaki kızının yanına gitti. Yani Köy bakkalımız bir süreliğine kapandı. Bakkaldan ihtiyacı olanlar ise, en yakın komşusuna gidiyor. Arpadereliler Komşularıyla elindekini paylaşıyor. Komşuda yoksa Taşovaya gidenlere ısmarlıyor. Tabi Köyde bakkal olması bulunmaz bir nimet olduğunu insan kapanınca anlıyor.

ARPADERESİ KARLAR ALTINDA

Arpaderesi Karlar altında. Uzun süredir Arpaderesinde kurak ve yağmurlu devam eden kış nihayet her yanı bembeyaza bürüdü. Bir zamanlar, kuş tutmak için Kışın gelmesini dört gözle bekleyen dünün çocukları bu günün büyüklerinin izinden giden bu günkü çocuklarda, Ağaçdan yapılmış oklar ile, kuşlastikleri, tuzakları, ve tahtadan ve at kuyruklarından yapılan kılcanları ile kuş avlamaya çalışıyorlar. Köyümüzde kış bir başka güzel ama tabi yakaağın ve yiyeceğin varsa kış başka güzel. Tabiki bunun birde zor yanı yanı var.
Amasya'da 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 97 köy yolunu ulaşıma kapandı. İl merkezinde 34, Taşova'da 7, Merzifon'da 21, Gümüşhacıköy'de 16, Suluova'da 7, Hamamözü'nde 5 ve Göynücek'te 7 olmak üzere 97 köy yolu aşırı kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Amasya İl Özel İdaresi yetkilileri, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlatıldığı bildirdi. "