Tarhana çorbası, Un, yoğurt, sebze, yag, nane, sarımsak.
Tarhana çorbası yöresel bir kültürün damak tadı ve siz değerli izleyicilerimize tatdırma amacı ile bu sayfada yer almaktadır.
Türk mutfağının en lezzetli çorbalarından biri olan tarhana çorbası, ekşimtırak tadı ile ön plana çıkmaktadır. Tartışmasız olarak kış aylarında sıkça tüketilen tarhana çorbası hastalıklara karşı şifa deposu bir lezzet olarak bilinir. Tercihe göre sabah kahvaltı niyetine bile tüketilebilecek tarhana çorbası tarifi hakkında detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Adım adım tarhana tarifimiz ile şimdi karşınızdayız. Gelin hep birlikte bir göz atalım
Kuru Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 10-12 adet kuru tarhana
- Yarım kaşık un
- 2-3 kaşık yoğurt
- Haşlanmıș nohut
- Nane
- Pul biber
- Sıvı yağ
- Tuz
- Önerdiğiniz ürünlere bağlantılar eklemekten çekinmeyin
- Tarife isteğe bağlı olarak eklenebilecek malzemeleri yazmayı unutmayın
1. Adım: Hemen Başlayalım
Kuru Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Tarhanaları pişirmeden 4-5 saat önce soğuk suyla ıslatalım.
Ardından ıslanmış tarhanaları elimize eldiven giyip yada tahta kaşıkla bir güzel eziyoruz.
Un ve yoğurdu bir kapta karıştırıp. Tarhanalara yoğurdu katıp, ocağa koyuyoruz.
Biraz daha soğuk su ilave edip kaynatıyoruz, kaynayan çorbaya haşlanmış nohutları ekliyoruz.
Kuru tarhana çorbasını 10 dk kaynattıktan sonra tuz ekliyoruz ve altını kapatıyoruz.
Bu sırada bir cezvede veya tavada sıvı yağ ve baharatları ekleyip ocakta kızdıralım. Kokusu gelince kapatıp, kuru tarhana çorbasına katıp karıştırıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder